El Medimàgic es consolida com a festival de referència

0
841

Sant Joan de Mediona acollirà, el cap de setmana de l’11 i 12 de maig, la quarta edició del Medimàgic, un festival internacional de màgia i il·lusionisme que portarà fins a aquest petit poble de l’Alt Penedès primeres figures com Hector Mancha, Alana o Yunke.

El festival arrenacarà dissabte al migdia amb l’homenatge a Francesc Andreu, conegut com a Màgic Andreu, un dels mags més populars i estimats del país. Ell mateix serà l’encarregat de descobrir una placa a la plaça Països Catalans, al costat dels altres tres mags homenatjats en les anteriors edicions. L’alcalde de Mediona, Servand Casas, va subratllar que el Màgic Andreu està molt relacionat amb els inicis del festival, ja que durant anys va participar en els Sopars Màgics que organitzava el també mag Josep Roma al municipi i que van donar lloc al Medimàgic.

Just després d’aquest homenatge començarà un dels actes que enguany l’organització ha volgut potenciar donada la bona resposta de públic de l’any passat. Es tracta del vermut màgic que aproparà la màgia als tres bars del poble. Hi participaran els mags Nacho Moliné, Joana Andreu i Maria Altés. A la tarda, a la plaça dels Països Catalans Joana Andreu hi portarà un espectacle de màgia familiar i globoflèxia, mentre que a la nit, a la pista del poliesportiu s’hi celebrarà la gala internacional. Enguany hi participaran dos mags que han estan guardonats amb el Gran Premi de Mundial de Màgia: el madrileny Hector Mancha (l’any 2015)  i l’alacantí i televisiu Yunke (2018). A més hi actuaran la maga Alana, Premi Nacional de Màgia d’Alemanya i reconeguda arreu del món pel seu número de manipulació de mans i arracades, la jove catalana Maria Altès i la Màgica Gilly, la primera maga europea amb Síndrome de Down. El màgic Andreu també en prendrà part amb una breu actuació.

El mag i ventríloc Selvin, que és a la vegada el director artístic del Medimàgic, subratllava el talent i la qualitat dels espectacles que portaran els sis mags i magues en aquesta gala: “els aficionats a la màgia gaudiran d’una gala amb magues i mags que omplen teatres arreu del món”.

El punt final al festival el posarà una gala de joves talents diumenge al migdia també a la pista esportiva i en la qual hi participaran el Mag Aizpi, la Maga Game, Mpagic Martini i el grup de joves magues Next Generation.

Les dues gales són de pagament (12 i 5 euros respectivament) i els tiquets es poden comprar a través de la plataforma codetickets.com

FER UN COMENTARI