Després de l’aturada forçosa de l’any passat a causa de la pandèmia, el 30 d’abril i l’1 de maig se celebrarà a Mediona una nova edició del festival de màgia Medimàgic. I com a novetat, enguany es farà de manera descentralitzada, programant actes a Sant Joan de Mediona i a altres punts del municipi. “Mediona té onze nuclis i en molts casos, allunyats els uns dels altres. Des del govern la nostra aposta és apropar al màxim la cultura a tots ells, per això enguany hem decidit programar a Sant Joan, a Sant Pere Sacarrera i a la Font del Bosc”, explica la regidora de Vida Cultural i Associativa, Maica Sandalinas.

El tret de sortida al Medimàgic el donarà divendres a quarts de cinc de la tarda la companyia Pablo Super Star amb l’espectacle familiar “Encantaments Màgics”, a la pista de l’escola Reinaixença de Sant Pere de Sacarrera. Una hora més tard, a dos quarts de sis, el festival es traslladarà al Teatre del Casal de Sant Joan de Mediona que acollirà la companyia Giramàgic amb el seu espectacle, també familiar, “Hai, la pescadora de somnis”.

L’endemà al migdia les dues activitats programades tindran lloc a la urbanització de La Font del Bosc. A les dotze del migdia, a fora el local de l’Associació de Veïns i Veïnes el mag Pau Segalés hi representarà “Obre els ulls”, i a quarts de dues al bar-restaurant Cal Maristany i al de les piscines la companyia Pau Sagalés i escola de mags amenitzarà el vermut de tots els assistents amb diferents trucs de màgia. A les quatre de la tarda, l’activitat es repetirà al bar de la piscina i el del Casal de Sant Joan de Mediona.

A les sis menys deu de la tarda, a la plaça dels Països Catalans es farà el tradicional homenatge a un personatge rellevant de l’àmbit de la màgia. En aquesta ocasió, i per primera vegada, es farà a una maga, la Teia Moner. “Al nostre país hi ha bones magues, però queden invisibilitzades pels homes, per això enguany hem volgut retre un homenatge a una d’elles, la Teia Moner, que és tot un referent al nostre país”, comenta la regidora. En acabar l’homenatge, a la plaça es farà un espectacle de màgia.

El punt final al Medimàgic el donarà la mateixa Teia Moner, que portarà al Poliesportiu de Sant Joan de Mediona, l’espectacle “Klee”, serà a les vuit del vespre i en aquest cas, a diferència de tota la resta, caldrà abonar cinc euros per accedir-hi. En aquesta edició s’ha apostat també, segons explica Maica Sandalines per fer un festival de proximitat, apostant per talents locals i del país i per la gratuïtat de pràcticament totes les activitats programades: “Som molt conscients que necessitem la cultura, i ara més que mai.  Per apropar-la al màxim a totes les veïnes sempre intentem que les activitats culturals que impulsem siguin gratuïtes o bé a preus molt populars”, comenta.

A causa de les restriccions d’aforament i a les mesures de seguretat per contenir la covid-19, cal reserva prèvia per a tots els actes (excepte els que tenen lloc als bars). Per fer-la efectiva o bé per comprar l’entrada de l’espectacle de Teia Moner, cal accedir a la web www.medimagic.net

 

 

 

FER UN COMENTARI