El Mercat del Cava i la Tapa compleix onze anys

0
176
El mercat es complementa amb la Mostra d’Entitats i la presència de botigues al carrer.

El Mercat del Cava i la Tapa arriba aquest cap de setmana a la seva onzena edició, acompanyat de la Mostra d’Entitats i de la presència de les botigues al carrer. Durant dos dies diversos productors de cava del territori i restauradors i representants del sector gastronòmic de les Roquetes, així com productors elaboradors d’embotits, formatges i altres aliments, donaran a provar els seus productes al carrer Roger de Flor, davant el Mercat Municipal La Sínia, a les Roquetes. Serà dissabte d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre i diumenge, d’11 a 3. Es podran adquirir tiquets de degustació a 5 euros per fer tastets dels productes. En total hi ha prevista la participació d’una vintena de carpes de productors, cellers i restauradors, divuit botigues, nou artesanes i 26 entitats de tot Sant Pere de Ribes.

Reducció de plàstics

Un dels aspectes més destacats d’enguany és la implantació d’elements compostables per reduir al màxim els plàstics: els utensilis dels tastets seran de materials reciclats, les copes de vidre, les bosses de paper i hi haurà illes de la brossa selectives.

El regidor de Comerç Local i Fires, Juan García, recorda que aquest esdeveniment serveix per “promoure el consum de productes de proximitat, promocionar-los i donar a conèixer el municipi i el sector de la restauració i gastronòmic”. L’any passat s’hi van superar els 5.000 tastets i aquest any s’espera igualar o superar aquesta xifra perquè s’ha ampliat el nombre de participants i la programació d’activitats.

Acompanyant el Mercat a la terrassa hi haurà ambientació de carrer i animació. També es faran xerrades, exhibicions de balls i dansa, taller de salsa, demostració de samba, actuacions musicals, tallers relacionats amb els balls populars, diables, timbals i un taller de primers auxilis. També hi haurà una mena d’autos de xoc sostenibles per jugar, un photocall amb imatges de bèsties de foc i gegants i s’ha editat una nova placa de cava dedicada als Colls–Miralpeix.

Pel que fa a la Mostra d’Entitats, que se celebra un any a Ribes i un any a les Roquetes, esdevindrà un aparador de les associacions locals per donar-se a conèixer i ensenyar les activitats que fan.

FER UN COMENTARI