El meu partit es diu Penedès

0
54

Són temps difícils i hem de procurar no deixar ningú enrere. Com a responsables polítics, hem de posar, ara més que mai, les prioritats dels nostres municipis, de les nostres comarques, per davant de qualsevol interès partidista, s’ha de fer territori, s’ha de fer Penedès. Jo milito pel territori, sempre ho he fet i ara més que mai, i cal que siguem clars amb la gent, amb els penedesencs i penedesenques.

La crisi de la covid-19 està passant factura a la vegueria del Penedès, els propers mesos començarem a patir les primeres conseqüències estructurals. El nostre territori haurà de començar a treballar en la reconstrucció, en la recuperació econòmica i social dels efectes de la covid-19, i ens ha de trobar a punt i preparats per donar el millor de tots nosaltres.

Tindrem les mateixes eines que la resta de territoris de Catalunya? No. El Penedès tornarem a patir l’esquarterament i la divisió, aquest cop no provincial, sinó de la pròpia Generalitat. El Penedès continua dividit en tres delegacions de Govern: Camp de Tarragona, Catalunya Central i Àmbit Metropolità. Aquest fet dificulta, i molt, la possibilitat de tenir una visió conjunta, de coordinar solucions a problemes comuns i de donar resposta a les necessitats socials que patim. La manca de planificació que repercuteix i repercutirà en la qualitat de vida de tots els penedesencs i penedesenques, independentment de quin sigui el seu partit o la seva ideologia.

Esdevé urgent i necessari que el Govern de la Generalitat, i més concretament el Departament de Vicepresidència, implementi els serveis territorials dels departaments estratègics per la recuperació econòmica i que permeti abordar els reptes de la covid-19. La gent del Penedès ens ho mereixem. Ni som de segona, ni ens mereixem aquest tracte, el Penedès ha estat sempre un territori solidari i cal que sigui correspost.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI