El Microvi creix a tres setmanes, ofereix la cata de 200 vins i convida 9 cellers de Querétaro

0
1123

“En un municipi amb sis nuclis i 1.700 habitants, crear una marca com Microvi és una bestiesa”. Ho deia l’alcalde d’Avinyonet Oriol de la Cruz durant la presentació de la ja quarta edició d’aquesta mostra de petits cellers, que any a any va creixent, es va consolidant i es va confirmant com un referent en la cata de vins al Penedès. D’actes n’hi ha per a tots els gustos, amb el leit motiv del tast de vins.

La gran novetat, ja anunciada, és el convit d’una regió vitivinícola prou desconeguda per a la majoria del públic potencial, com és Querétaro. Nou cellers d’aquesta cèntrica zona de Mèxic hi portaran 37 vins diferents, molts d’ells de tirades curtes. A banda de ser present a la mostra, es farà una presentació dels seus vins i cellers el 26 d’abril a l’antiga Enològica de Vilafranca, en el primer acte que el Microvi programa fora del municipi.

Quant a la Mostra de petits cellers, l’acte central del Microvi, serà el dissabte 28 d’abril a l’Arboçar, en horari d’11 del matí a 3 de la tarda i de 2/4 de 6 a les 10 de la nit. El preu d’entrada es manté en els 15 euros, que donen dret a copa i tast il·limitat de vins (la compra de qualsevol ampolla dona dret a un descompte). Enguany s’hi podran tastar 200 vins diferents d’una quarantena de cellers de totes les DO catalanes, també del Rosselló i de Querétaro. S’acompanyarà de música ambiental en directe i servei de guarderia.

El tercer dels actes principals del Microvi 2018 serà la tercera edició de la Nit dels Sumolls, que serà el que obrirà la mostra (13 d’abril). Es farà al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs i s’hi podran tastar fins a 50 vins
–de 25 cellers– fets amb aquesta varietat catalana (dolços, blancs, rosats, negres i escumosos), maridats amb tapes, i presentació a càrrec de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.

Altres actes del Microvi, que per primer cop s’esponja en tres caps de setmana, seran el Visexual, amb el maridatge de quatre relats eròtics creats a partir de quatre vins de cellers del municipi, a càrrec de l’escriptora Roser Amills (14 d’abril al Centre Recreatiu de Cantallops, amb aforament limitat a 69 persones); un recorregut per la història del vi i la cata de vins de sis cellers d’Avinyonet, al centre d’interpretació del jaciment de la Font de la Canya – DO vinífera (15 d’abril); la quarta edició del tast de vins naturals (francesos i suïssos), el 19 d’abril a la Societat La Torre de les Gunyoles; el tast de vins del Massís del Garraf, a Can Ràfols dels Caus (20 d’abril); un sopar-maridatge amb vins i caves d’Avinyonet (Societat la Parra, d’Avinyó Nou), el 21 d’abril; la caminada nocturna Naturvi per la zona de Can Mitjans, amb tast/maridatge final (27 d’abril); i una festa familiar de cloenda el 29 d’abril al migdia a Avinyó Nou.

FER UN COMENTARI