El Microvi d’Avinyonet ressorgeix a partir del 28 de maig

0
793
Ramon Riera, Núria Catà i Cèsar Herráiz. // LA FURA

Aquest dimarts el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Ramon Riera, l’alcalde d’Avinyonet, Cèsar Herráiz, i la regidora de Promoció econòmica de l’Ajuntament d’Avinyonet, Núria Catà, han presentat el que serà una nova edició del Microvi, la fira de petits cellers del municipi, totalment adaptada a les mesures de seguretat que requereix la pandèmia per coronavirus d’aquest darrer any.

L’alcalde d’Avinyonet explicava que aquest 2021 s’ha volgut “mantenir la flama del Microvi encesa, perquè l’any passat malgrat tota la il·lusió i preparació es va haver de suspendre, i aquesta vegada el podrem celebrar tot a l’aire lliure”. Herráiz apuntava que aquesta edició de la fira no tindrà patrocinadors i que aposta, més que mai, per la proximitat i l’accessibilitat: totes les activitats tenen un preu únic de 10 euros i els comerços, cellers, càterings i empreses participants són majoritàriament del municipi i també de la comarca de l’Alt Penedès.

La regidora Núria Catà afegia que no es durà a terme el Microvi de sempre: “mantindrem l’essència de la fira de cellers, però totes les activitats tindran aforaments limitats, distàncies assegurades i totes les mesures sanitàries necessàries”. En aquesta línia, l’acte principal que substituirà la fira on cada any hi participen més d’un centenar de cellers serà una mostra de deu petits cellers del territori que es farà a una vinya de l’Arboçar el dissabte 5 de juny en dues sessions per a 120 persones cadascuna.

En total, la programació del Microvi acull set actes entre el divendres 28 de maig i el dissabte 26 de juny. El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs serà el primer emplaçament de la fira, acollint un tast de sumolls; i la mateixa setmana, el dia 30, es farà una caminada que sortirà de Can Mitjans. Després de la mostra de petits cellers entre vinyes del 5 de juny, Cantallops acollirà una jornada d’escapisme al voltant del món del vi i el codi Da Vinci el dia 12, i el 17 de juny hi haurà un tast dedicat als vins del massís del Garraf. Finalment, el dia 19 també es farà un maridatge de vins i escumosos de la zona i el 26 de juny a les Gunyoles es farà un tast de vins naturals.

Els tiquets es podran trobar a la pàgina web penedesturisme.cat.

FER UN COMENTARI