El Palau de la Música homenatjarà la compositora vilanovina Leonora Milà

0
136
GUILLEM ROSET - ACN

ACN – El Palau de la Música oferirà el 18 de setembre un concert simfònic amb motiu del 80è aniversari de la compositora catalana Leonora Milà, nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1942. El concert comptarà amb obres de Milà i una peça simfònica del director i compositor Salvador Brotons titulada ‘Fusió’ i la Simfònica Clàssica de Prokofiev clourà la vetllada. El pianista Albert Guinovart oferirà com a solista el ‘Concert per a piano número 4’ escrit per Milà que va dedicar a Maria Canals. Entre les obres de Milà que s’interpretaran també hi haurà quatre havaneres per a orquestra de corda i la peça ‘Matinada’ escrita per Milà als 7 anys conjuntament amb l’orquestració d’Eduard Toldrà. El concert es repetirà a Vilanova i la Geltrú el 2 d’octubre.

Segons han reivindicat en roda de premsa, la commemoració és “justa” i “necessària” perquè Milà encara és desconeguda al país tot i la seva “destacada” trajectòria artística.

Han recordat que va debutar al Palau de la Música amb 7 anys, va actuar als 13 anys amb la London Philarmonic Orchestra al Royal Albert Hall de Londres, guanyadora del Concurs Maria Canals el 1966 i primera artista de l’Estat en actuar a la República Popular de la Xina el 1979 entre d’altres.

Segons han explicat la tria de l’actuació de la Camerata Eduard Toldrà s’escull perquè és resident a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, ciutat de naixement i residència de Milà.

Per la seva banda, Salvador Brotons és amic personal de Milà mentre que Albert Guinovart és també amic i va ser l’encarregat de fer els arranjaments del ‘Concert per a piano i orquestra número 4’ de Milà que ell mateix interpretarà als concerts del Palau i de l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

FER UN COMENTARI