El Parc del Botafoc del Vendrell serà una gran zona verda que unirà el centre amb els barris

1
316

El Parc del Botafoc es convertirà en una gran zona lúdica i verda que connectarà el centre del Vendrell amb els nuclis de població que hi ha a les dues bandes de la riera de la Bisbal. L’Ajuntament ha presentat l’avantprojecte del nou espai que s’ha concebut com un “refugi climàtic i de relació social”, segons ha explicat la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Núria Rovira. El parc del Botafoc es tracta d’una zona de més de 5 hectàrees que envolta l’emblemàtica Torre del Botafoc, una fortificació militar construïda l’any 1874 i des d’on es pot gaudir d’una vista privilegiada de la capital del Baix Penedès .

L’empresa Geen Effect ha sigut qui s’ha encarregat de plasmar sobre el mapa les idees que van aportar els veïns i veïnes durant el procés de participació ciutadana que es va fer l’any 2017 per definir els usos d’aquest parc. Anna Terricabras, paisatgista i tècnica responsable del projecte, ha detallat que s’ha plantejat un parc amb “espais diferenciats i molta vegetació autòctona”. El parc tindrà una gran zona d’ombra gràcies a la plantació de roures, lledoners, pins i arbres amb floració “per donar un clima estacional a la zona”, ha explicat. Aquest espai boscós es combinarà amb un gran espai obert, sense arbres, que s’ha pensat com a esplanada per a fer-hi activitats esportives i culturals, com ara concerts i fires. A més, hi haurà una zona de jocs infantil, amb uns tobogans gegants que es construiran aprofitant el desnivell del terreny. La zona per a nens es farà utilitzant materials naturals, per fugir dels jocs convencionals que hi ha a les ciutats, ha explicat Terricabras. Els amants de l’esport sobre rodes també hi trobaran el seu lloc, ja que s’hi construirà un skateparc.

Aparcament subterrani

L’avantprojecte ha previst quatre punts per on accedir al parc que es podrà creuar pel mig a través d’un passeig asfaltat que serà el que connectarà el centre del Vendrell amb la zona del Tancat i que travessarà la riera de la Bisbal a través d’una passera de fusta. L’avantprojecte contempla que sota d’aquesta gran zona verda del Botafoc s’hi construeixi un aparcament municipal subterrani.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que aquest és “el gran projecte de mandat”. El cost global d’aquest nou pulmó verd del Baix Penedès s’ha estimat en 1,5 milions d’euros. El govern local preveu que durant la segona meitat d’aquest any es pugui redactar el projecte definitiu i finalitzar la licitació d’obres, perquè el nou parc pugui ser una realitat d’aqui un parell d’anys.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI