El pessebre vivent parlat de les Gunyoles consolida la veu de la narradora, que fa de guia pels 13 quadres

0
556

Diumenge passat va posar-se en marxa la 45a edició del Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles, en què tot un poble s’aboca per celebrar les festes de Nadal d’una manera tan tradicional com és representant uns Pastorets, aprofitant l’entorn natural de la serra de les Gunyoles, que permet recrear-ne les escenes en un marc immillorable. En la primera representació ja hi van acudir 500 visitants, en les tres sessions que es van fer, i des de la Comissió del Pessebre Vivent i la Societat La Torre s’espera enguany recuperar les xifres de públic pre pandèmia, quan ultra les tres sessions que es programen cada dia, fins i tot hi va haver jornades en què se’n van haver de quatre i cinc.

Les funcions seran els dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i els diumenges 8 i 15 de gener, amb inici a les 6 de al tarda, també a 3/4 de 7 i a 2/4 de 8. L’últim dia es faran únicament dues representacions. El preu és de 6 euros per a infants de 6 a 12 anys, 8 euros per a majors de 12 anys, i és gratuït per a menors de 6 anys. Les entrades es poden treure a taquilla o on line.

Narració en viu

L’any passat va ser un any de novetats per al Pessebre, i enguany és any de consolidar-les. Hi va haver una renovació important d’actors i actrius (n’hi ha que feia 15 anys o més que actuaven), amb rejoveniment de l’elenc, i es va canviar la veu enllaunada que donava la benvinguda i guiava el públic per alguns quadres, pel d’una narradora. “Les introduccions als quadres eren gravades, i ara hi ha la veu d’una narradora que crea com un fil argumental, que va explicant com munta el pessebre a partir del dia de Santa Llúcia, cada dia un quadre”, explica Moisès Esteve, membre de la Comissió del Pessebre. Així, cada quadre comença la representació després que l’hi hagi donat pas la narradora.

També és nou el caganer, tot i que el públic difícilment ho notarà, s’ha fet l’arranjament dels camins que menen d’un quadre al següent, i s’han renovat els equips de so i d’il·luminació, amb una taula de so nova que en millora la sonorització (tant dels quadres com de la música ambiental entre un i altre) i jocs de llums amb uns colors més adients per a casa escena, explica Moisès Esteve.

El Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles està format per unes 200 persones, entre actrius, actors i personal de logística de tota mena, majoritàriament del poble i d’Avinyonet. Forma part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

FER UN COMENTARI