El Pla d’Intervenció Integral als carrers de Vilafranca modificarà 25.000m2 en tres anys

0
482
Francisco Romero i Pere Regull a la presentació del calendari del PIICC. // LA FURA

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull (PDeCAT) i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero (PSC) han presentat la programació d’actuacions del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç (PIICC). Regull recordava que aquest pla exigeix una inversió de 8 milions d’euros “que podem fer en una època convulsa com aquesta perquè la situació econòmica d’aquest Ajuntament és bona i ens permet endeutar-nos”. L’alcalde ha posat èmfasi en els efectes a llarg termini de les obres que planteja el PIICC: “aques pla suposa un rellançament de la ciutat, una millora de la qualitat de vida i posa el focus en els carrers, que durant tots els anys de crisi han quedat en un segon terme a benefici del desenvolupament dels serveis”, assegurava.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde apuntava que el pla prioritza els vianants i l’ampliació de la xarxa del carril bici, i assegurava que les primeres intervencions començaran ja aquest estiu: “destinarem un milió i mig d’euros en la renovació del clavegueram, i durant l’estiu d’enguany, per no afectar el dia a dia ni entrar en conflicte amb els veïns i usuaris de les escoles de la zona, modificarem el sistema d’aigües de la plaça del Carme. Al primer trimestre del 2022 es començaran a remodelar els carrers de la Lluna, Puigmoltó i Sant Jocund, i el carrer Banys ja es començarà a arreglar a finals d’aquest 2021”.

Al 2022 també es preveu remodelar el primer tram de la rambla de la Girada, on es vol solucionar el problema amb les arrels i unificar la rambla amb els carrils laterals a un mateix nivell. El Pla Integral també inclou canvis al barri del Poble Nou, on s’afegirà un carril bici al carrer Germanor que enllaci amb el del passeig Rafel Soler i la Girada. A més, també es reurbanitzarà tot el carrer Tossa de Mar “per posar en valor l’eix comercial del barri”.

Al barri de Sant Julià es farà una renovació al carrer homònim, en un tram del carrer Sant Pere i a un tram del carrer General Prim. A més, les obres del carrer Comerç començaran el proper mes de maig i s’allargaran uns deu mesos.

Finalment, el pla també contempla la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’Ateneu municipal de la plaça Penedès, a banda d’obrir ajuts per a comunitats privades que vulguin plaques als seus edificis. Romero ha recordat que el pla donarà ocupació a quatre joves amb estudis superiors que, entre altres, participaran en la rehabilitació de l’edifici destinat a habitatges per a joves situat al carrer Vidal.

En total, les actuacions del PIICC abarcaran 25.000m2 de superfície urbana i s’estima que finalitzin el 2023.

FER UN COMENTARI