Aquesta columna s’adhereix de forma entusiasta a qualsevol proposta perquè el programa Polònia fitxi Mariano Rajoy com a guionista estrella. No es tracta de retirar el Queco Novell com a actor, sinó d’aconseguir gags i caricatures que vagin més enllà del que hom pot imaginar amb els acudits del president del govern espanyol.

En plena celebració dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, mentre l’Ussain Bolt feia els cent i dos-cents metres volant per l’estadi amb les seves gambades, el cap de llista del PP, al trot per un camí de Galícia i gairebé sense suar, captava l’atenció televisiva de tot el món anunciant que es presentarà a la investidura el 30 d’agost.

Quan els/les enxanetes de les colles castelleres estiguin intentant fer les seves aletes a la Plaça de la Vila de Vilafranca per Sant Fèlix, si el PSOE no li posa la catifa de vellut en això que a la Villa y Corte en diuen investidura, Rajoy podria convocar unes terceres eleccions. Ah, i que quedi clar que si ho ha de fer, la culpa serà dels altres!

Per si algú no se n’ha assabentat, la tercera cita amb les urnes en un any seria el dia de Nadal. Coses del calendari. Al capdavall, passats més de dos mesos des de les eleccions del 26 de juny, ningú podia obligar els del PP a escurçar les vacances. Un programa polític, per a què? Dimitir per incapacitat, incompetència i corrupteles? Ca! ben al contrari. Es tracta de preparar bé la sortida als judicis que vénen pels casos Bárcenas, Gürtel, etc, i Ciudadanos (C’) ja s’hi ha avingut. Això és capgirar la política com un mitjó i no el que volien els de Podemos: Rajoy aconsegueix fotre’s de milions de persones, començant pels que el van votar.

Es gira feina per a la tardor amb la qüestió de confiança del Carles Puigdemont, amb la CUP i el Pressupost de la Generalitat o amb les sentències del TC sobre les votacions del Parlament. Riu-te’n del 9-N, del RAU, de la Independència…

El programa Polònia de TV3 necessita un guionista a l’altura de les situacions més agosarades: Qui ha estat capaç de planejar que la gent hagi d’anar la votar després de la Missa del Gall o de fer cagar el tió o mentre es menja les neules i els torrons és un geni teatral. Rajoy ja ha escrit aquestes escenes.

FER UN COMENTARI