El Partit Popular de Vilafranca va exposar ahir en roda de premsa que presentarà una petició per tal que l’Ajuntament de Vilafranca introdueixi la bandera espanyola i l’efígie del rei Felip VI al saló de plens de l’Ajuntament. A més demanen que la bandera onegi a les façanes i a l’interior de tots els edificis municipals, com exigeix la normativa. Els populars opinen que aquests símbols han d’ocupar “els espais preferents” i que la seva presència assegura que l’Ajuntament “sigui de i per a tots els ciutadans”. Demanen que la bandera catalana hi segueixi apareixent.

D’altra banda, també demanen la retirada de les estelades dels edificis públics i d’espais com el màstil de la rambla Sant Francesc i els fanals d’il·luminació dels carrers vilafranquins. Per als populars aquestes mesures suposen la neutralitat dels ens municipals. En aquesta línia, el membre del partit Josep Ramon Sogas afegia que una altra mesura serà la d’impedir que els símbols en solidaritat als presos i exiliats polítics, com els llaços grocs i les pancartes, tornin a ocupar les façanes dels espais públics. En el cas que l’Ajuntament reposés aquests símbols, el partit presentaria una demanda el proper 25 de juny.

Finalment, els populars han presentat la seva candidatura, que enguany està formada per 11 dones i 13 homes, d’entre els quals vuit són nous membres. De la llista destaca el capdavanter, el jove Miguel Tarrada; el segon i fins ara qui havia representat el partit a l’Ajuntament, l’advocat Josep Ramon Sogas, i el tercer, Jordi Bové.

A més, l’alcaldable Miguel Tarrada explicava que el “lloc d’honor” de la llista, amb el número 21, és per Jose M. Arroyo, antic cap de línia de rodalies Sant Sadurní-Vilafranca-Santa Margarida i els Monjos i antic secretari general del PP de la junta local de Vilafranca.

 

FER UN COMENTARI