El premi literari Anna Maria Saavedra s’amplia a residents del Baix Penedès

0
492

La llibreria La Cultural i l’editorial Propostes Culturals Andana convoquen la cinquena edició del Premi Anna Maria de Saavedra, que guardona cada any escriptors residents a l’Alt i Baix Penedès que encara no han publicat cap obra literària. El guardó està obert a les modalitats narrativa (novel·la, conte, dietari, memòries, assaig), teatral o poètica. En queden excloses les obres adreçades a un públic infantil i juvenil, així com els assaigs acadèmics o científics.

Després que l’any passat el premi quedés desert l’organització ha decidit ampliar-lo també a residents del Baix Penedès. Així mateix, també s’amplia el període de presentació d’originals, que es poden fins al 25 de juny, a la llibreria La Cultural de Vilafranca. El veredicte es farà públic el 13 de setembre i el premi consistirà en la publicació de l’obra guanyadora, la seva presentació pública i la distribució a les llibreries dels Països Catalans de cara a la campanya de Nadal.

Fins ara han guanyat el Premi Saavedra Pep Antoni Roig, amb Abans de la boira (2017); Anna Mas, amb Que tota aquella merda valgui la pena (2018); i Agnès Esquirol, amb Coses sublims (2019). Cada any s’hi han presentat una dotzena d’originals.

El premi ret cada any homenatge i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra Macià (1905-2001), que en vida no va veure publicada la seva obra en forma de llibre. També vol contribuir a incentivar la producció literària a les dues comarques del Penedès i donar una oportunitat a nous talents literaris.

FER UN COMENTARI