El projecte “Una taula en l’horitzó” guanya el concurs per la nova biblioteca i arxiu de Gelida

0
192
IMATGE CEDIDA PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

“Una taula en l’horitzó”, proposta presentada per Aybar Mateos SLP i Borrell Jover SLP, ha guanyat el concurs d’avantprojecte per la nova biblioteca i arxiu municipal de Gelida que convocava la Diputació de Barcelona, el concurs de projectes d’equipaments i espai públic 2021, segons informa la mateixa diputació.

IMATGE CEDIDA PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Gelida reclamava un nou equipament perquè l’actual sala de lectura i les dependències de l’arxiu són insuficients per donar cobertura a la demanda actual i tampoc s’adapten a les diferents necessitats informatives i culturals de la població. Així, el nou equipament ocuparà el solar situat entre els carrers Àngel Guimerà i camí Vell de l’Estació, que al presentar un notable desnivell transversal fa que tingui bones vistes a la muntanya de Montserrat i a la plana del Penedès.

La proposta guanyadora aprofita el desnivell per situar la coberta de l’edifici a la cota del carrer Àngel Guimerà, de manera que actuaria com a plaça i mirador. Aquest nou espai públic permet diversitat d’usos, dona accés a la biblioteca i resol els problemes d’accessibilitat amb el seu entorn.

A més, les estratègies passives i actives que la proposta planteja permetran assolir un edifici de consum energètic quasi nul (nzeb), fent un pou canadenc pel pretractament de l’aire entre d’altres, amb una estratègia global complerta i molt integrada en la solució arquitectònica.

FER UN COMENTARI