El protagonisme de les factures

0
994

En els nostres dies i després de les setmanes fredes que hem passat, hem de tenir més clar que aquests amics que tenim per casa que serveixen per encendre i apagar el llum o el gas i per deixar anar l’aigua són els nostres amos i senyors. Cada dia som més dependents de l’electricitat perquè a la societat ja li interessa, i el nostre buscar les coses més fàcils ens ha portat a aquesta dependència.

Fa unes dècades la informació meteorològica se la miraven els pagesos, pescadors i poques professions més. Avui en dia és una de les estrelles dels nostres noticiaris per ràdio i televisió. Per altra banda, s’ha de dir que també cada dia la informació més esportiva és la més comentada i els seus espais van agafant poder dins la graella televisiva. Aquí tenim un fenomen una mica difícil d’explicar: per una banda, veiem el temps que ens afecta com a éssers humans que som i que ens movem; per altra banda, l’esportiva, que realment és un dels temes principals de les converses, debats i sobretaules que tenim a casa sense que realment, a la gran majoria, ens afecti gaire. La resta del volum informatiu ha quedat allí sense augmentar pes específic.

En els darrers anys, arran de la crisi i de l’augment considerable dels subministraments de la llar també hem vist com les diferents factures que hem de pagar per no anar a buscar l’aigua a la font també han pujat en nombre d’audiència. Aquests dies en què el preu de l’electricitat ha arribat a uns màxims històrics, potser més d’un ha recuperat les mantes i la roba d’abric que tenia guardades en un armari per posar-se mentre veia la televisió.

FER UN COMENTARI