El PSC de Vilanova proposa destinar un milió d’euros en millores a la via pública

0
803
Regidors socialistes, dimecres en roda de premsa a la seu del PSC.

L’Ajuntament de Vilanova ingressarà les properes setmanes un milió d’euros provinent d’una reparcel·lació d’un dels polígons de l’Eixample de Mar. Un sector que, després d’una llarga aturada a causa de la crisi econòmica, sembla ser que es reactivarà de la mà de la seva promotora. Així ho va revelar dimecres el PSC, que proposa invertir aquesta quantitat imprevista de diners en actuacions de millora a la via pública, equipaments municipals i parc d’habitatge. Tres àmbits en què els darrers anys “hi ha hagut una certa deixadesa i manca de manteniment”, assegura la formació.

Els socialistes proposen destinar el major gruix de la partida, un total de 500.000 euros, a asfaltar les vies més transitats i que, a parer seu, necessiten una actuació urgent com per exemple el carrer Josep Coroleu, l’avinguda Francesc Macià, el passeig marítim, la rambla Samà o l’avinguda Vilafranca. També consideren de justícia retornar una part dels ingressos obtinguts al mateix barri de Mar, destinant-hi 100.000 euros per millorar l’accessibilitat i les àrees de vianants.

Altres prioritats de la formació passen per millorar la xarxa d’enllumenat (150.000 euros), els centres cívics de la ciutat (100.000 euros) i el parc d’habitatge públic, amb 65.000 euros per a la rehabilitació d’ascensors i instal·lacions. Així mateix també consideren necessari incrementar aquest parc d’habitatge, motiu pel qual volen destinar 100.000 euros a rehabilitar vivendes susceptibles d’entrar-hi a formar part i a adquirir-ne de noves mitjançant el dret de tempteig amb els bancs.

A 14 de maig sense pressupost

El cap de llista del PSC, Juan Luis Ruiz, també es va mostrar “molt preocupat” per la dinàmica que ha adquirit el govern del PDeCAT, des que el passat 6 d’abril va expulsar els socialistes de l’executiu local. “Estem a 14 de maig i la ciutat encara no disposa de pressupost, la principal eina de governança d’un ajuntament”, va denunciar Ruiz, que també va criticar que el govern estigui negociant a porta tancada. “No sabem amb qui ni amb què, però creiem que és un greu error deixar de banda el principal grup a l’oposició i qui fins fa quatre dies érem els seus socis de govern”.

FER UN COMENTARI