El PSC ha presentat ja el seu programa electoral per a les municipals del maig. Si la setmana passada avançaven la remodelació de la rambla de la Girada i la construcció d’un nou edifici per a l’escola Baltà Elias, aquesta han detallat la resta de punts que configuraran el seu programa. Es tracta d’un document amb 160 propostes, tot i que poden incloure-se’n de noves: “és un programa viu, obert a noves aportacions sempre que siguin viables”, explicava el cap de llista, Francisco Romero; l’elaboració del programa ha estat coordinada pel regidor Miquel Medialdea, que anirà de número 4 a la candidatura, i ja ha estat validada pel partit.

Els socialistes reivindiquen els valors que volen que defineixin Vilafranca: cohesió social, igualtat d’oportunitats, sostenibilitat i solidaritat i es fixen com a reptes aconseguir una ciutat educadora i inclusiva, impulsar el desenvolupament econòmic responsable per combatre les desigualtats i la precarietat laboral, tirar endavant una ordenació urbana orientada al desenvolupament sostenible, apostar per la convivència i la cohesió als barris, per les polítiques de gènere i la lluita contra el canvi climàtic.

A partir d’aquests reptes, el PSC desplega les 160 mesures a través de quatre eixos: la Vilafranca per viure, per treballar, per gaudir i per avançar.

En el capítol d’inversions, el PSC es proposa per a la pròxima legislatura construir unes noves dependències per a la Policia Local i un dels emplaçaments que apunten com a probable és al polígon industrial Els Cirerers (el mateix on hi ha la nova mesquita). També volen elaborar un Programa de manteniment dels barris, tant pel que fa al mobiliari urbà, il·luminació i vegetació, com l’estat i neteja de voreres i carrers.

Per promoure l’ocupació el PSC vol potenciar la innovació i la transició cap a l’economia 4.0. Per això impulsaran la creació d’un Consell de Ciutat, un organ consulti format per experts per dibuixar i implementar estratègies. En la mateixa línia, aposten per crear una zona d’startups al voltant del carrer Comerç.

En el capítol de serveis a les persones, volen consolidar les llars d’infants, l’assistència a domicili per a la gent gran, les ajudes a l’escolarització i fomentar polítiques d’igualtat d’oportunitats. A més, volen apostar per l’esport en femení millorant les instal·lacions on habitualment juguen i entrenen equips de fèmines.

A més del programa, el PSC ha donat a conèixer nous candidats que ocuparan els onze primers llocs de la llista. Aquest és el cas de Toni Alsina (7), Foix Sogas (8) o Sergio Sánchez (11). La llista completa es donarà a conèixer el pròxim 29 d’abril.

FER UN COMENTARI