El quart cinturó al Penedès

0
158

La setmana passada coneixíem una gran notícia, el Ministeri de Foment renunciava a la construcció del quart cinturó al seu pas pel Penedès. Molts penedesencs i penedesenques no vèiem amb bons ulls aquesta nova infraestructura.

El quart cinturó significava una nova oportunitat per trinxar el nostre paisatge. Anar transformant de mica en mica el Penedès, un territori amb una identitat paisatgística potent, en un nou espai metropolità.

Des del Penedès defensem una manera d’entendre la metròpoli amb visió pròpia. No volem transformar el nostre paisatge i el nostre territori com ho han fet altres comarques més properes a Barcelona. Volem viure, entendre i impulsar una concepció metropolitana amb un segell propi.

No volem renunciar al que hem estat i al que som, però sobretot al que volem ser. El Penedès té molt clar que no podem fer més renúncies en aquest sentit; el paisatge, la identitat i la funcionalitat territorial han de ser pensades des d’ací.

La pressió és gran i ho serà encara més, però hem de dir i hem dit prou a noves infraestructures, com la MAT, pensades des de fora del Penedès i amb un servei aliè a nosaltres.

Volem que les infraestructures que ja transcorren pel Penedès, sobretot el tren i el sistema ferroviari català, siguin pensades per donar servei, el millor, al nostre territori i la seva gent. Volem més i millor Rodalies, volem un baixador d’alta velocitat que doni un servei regional. Volem una mobilitat pensada des de i per la vegueria del Penedès.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI