El rei i la reina

0
97

La Sra. Montserrat Torrent (organista), als seus 95 anys, ha vist fet realitat el somni de la seva vida: tocar el seu propi orgue, concebut com ella volia.

Johann Sebastian Bach va definir l’orgue com el rei dels instruments i no crec que hi hagi ningú que no li doni la raó, ja que és precisament aquest instrument el que primer dona la benvinguda a les núvies quan entren a les esglésies.

L’antiga i desapareguda Caja Madrid va aportar/finançar la restauració de la majoria d’orgues de l’Estat, alguns encara pendents, a excepció del de l’abadia de Montserrat, que va anar a càrrec de Caixa Penedès. Fa pocs dies, a la basílica de Santa Maria de Vilafranca es va celebrar un concert d’orgue amb la primícia d’incorporar-hi i compartir-ho amb un altre instrument, la tenora, amb un resultat extraordinari i fins i tot exuberant que em va fer pensar que, per fi, el rei havia trobat la reina. No sé si en un futur s’hi afegiran altres instruments, caldria pensar que sí, ja que seria el bon resultat d’aquesta unió.

Miquel Àngel Santos

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI