El Síndic de Greuges

1
96

De tant en tant passa pel poble el representant del Síndic de Greuges de Catalunya. Jo hi crec i faig ús del seu servei. Prèviament, preparo la meva llista de greuges per lliurar-li quan vingui. Potser ja tindrem a sobre la segona onada de la pandèmia i el curs escolar.

Per centrar-nos en la pandèmia i els confinaments, només demanaré al Síndic que recordi a l’alcalde l’obligació de controlar els recalcitrants que ignoren les normes sobre mascaretes, distàncies, trobades de grups i autèntic i real confinament, si és el cas. Això va pels falsos esportistes; els de les bicis i patinets elèctrics circulant per les voreres i contra direcció; passejadors i abusadors de gossos extenuats i deshidratats; passejadors de cistells de la compra buits; hormonats irracionals de la festa i la botellada –botellón–; pelegrins de la Ruta del Tast; veremadors il·legals; conductors kamikazes retronant nit i dia; manades de col·legues assedegats de les bicis, les motos i els quads; repartidors on line i galtes que aparquen als guals, passos de vianants i voreres; carteristes de mercadet; brètols, camells, ocupes, antisistema, perdonavides de barra de bar, etc. Resumint, tots els irresponsables infractors de les recomanacions i les normes de salut i les lleis de seguretat ciutadana i seguretat viària.

Els que fem els deures i som dels grups de risc no tenim per què pagar les bogeries dels asocials ni les conseqüències de la passivitat municipal. Prou ho vam patir a les residències amb l’inepte conseller d’ERC encara no cessat. Tampoc es pot comptar amb la P.M., perquè se’ls veu amb comptagotes i amb cotxe fent un circuit repetitiu, limitat i previsible pels delinqüents i infractors.

Joan Pes Castell

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. Estaria bé que l’alcalde recordés als joves i madurs del poble que també poden ser víctimes del virus i, molt pitjor, transmetre’l a la gent gran que no té cap culpa de la seva insconciència. Vaja, que no són immortals com ells es pensen.

FER UN COMENTARI