El Temps de Vi es trasllada als jardins de l’Espai Far de Vilanova

0
496
Òscar Villagarcia, Olga Arnau. Sergi Mestres, Jordi Medina i Carles Carbonell, brindant pel Temps de Vi.

Torna el Temps de Vi. L’any passat la pandèmia va obligar a celebrar-lo en la seva mínima expressió, en format virtual, i va ser un èxit que va desbordar els millors pronòstics de l’organització. Enguany ja no caldrà que es faci telemàticament, però no deixarà de ser un tast de la fira, que no es podrà acostar ni de lluny a les xifres de rècord dels anys anteriors quant a participació de cellers, tastos i visitants.

Les restriccions per la covid-19 obliguen a fer molts canvis, i el fet que s’albiri un mes de juny millor que el maig (epidemiològicament) fa que encara pugui haver-hi novetats a darrera hora. Sigui com sigui, dimarts ja es va presentar el Temps de Vi 2021, que com a primera novetat traslladarà el seu centre neuràlgic de la rambla Principal a l’Espai Far. Una zona espaiosa, a l’aire lliure, on s’hi podrà fer tastos només amb reserva prèvia (al web www.tempsdevi.cat), per franges horàries i en grups de dos, quatre o sis persones, assegudes a taula. Durarà únicament dos dies, el dissabte 12 i el diumenge 13 de juny, en horaris de 12 del migdia a 3 de la tarda i de 6 de la tarda a 10 del vespre.

150 persones per tanda

Amb aquestes circumstàncies, Carles Carbonell ja avança que “no serà un any de xifres boyants en cellers, en degustacions que pensem servir ni en quantitat de gent que passarà pels estands”, però és que “la prioritat és fer-la”. Es calcula que a cada franja horària es podrà servir a 250 persones i hi haurà quinze cellers que oferiran els seus vins.

Entre les activitats que es repetiran hi ha el Petit Temps de Vi, que es farà a la Llotja de Pescadors. També al Museu Papiol hi haurà un maridatge de pa i vi amb el forner Jordi Morera; xerrades a càrrec de dos cellers; i un maridatge de vi i música del FIMPT.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament Jordi Medina ha dit que “tot i la covid, tenim ganes de festa i de brindar” i manté l’esperança que “el segon cap de setmana de juny puguem anar pel carrer sense mascareta i celebrar la mostra amb més gaudi”. També ha explicat que coincidint amb el Temps de Vi, a l’entrada del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués s’hi inaugurarà un mural i també es presentarà un retrat de Personatges Il·lustres dedicat a Roig Toqués.

Cartell de Sergi Mestres

D’altra banda, durant la presentació del Temps de Vi també es va poder visionar el cartell d’aquesta edició, obra del vilanoví Sergi Mestres. Un cartell que com ell mateix explica, remet als clàssics de la pintura i el cartellisme amb una imatge que evoca Ramon Casas. Per una banda, hi apareix una dama amb el mantó de manil·la, que lliga el quadre al Vilanova, i que porta una copa de vi. Un mono que recorda el del famós anunci d’Anís del Mono li servei el vi des de l’ampolla. “És una mica diferent, estem en temps diferents”, ha justificat Mestres.

FER UN COMENTARI