El tercer Festival Literari Castell de Canyelles s’acompanya d’un concurs juvenil

0
351

L’Ajuntament de Canyelles i Grup de Patrimoni i Cultura local donen el tret de sortida al tercer Festival Literari Castell de Canyelles i també al primer Concurs de Literatura Juvenil. En aquesta edició del Festival impulsat fa dos anys per l’escriptora vilanovina M. Rosa Nogué amb l’objectiu de promoure la creació literària amb referències històriques i locals, es manté el premi de mil euros per al guanyador de cada categoria (en català i en castellà), a més d’una escultura feta per a l’ocasió per l’artista Francesc Barceló. També s’ha establert un accèssit dotat amb 700 euros. Les bases es publiquen ara i les obres es podran presentar del 23 d’abril al 31 de juliol de 2022. En cadascuna de les dues primeres edicions del concurs s’hi van presentar una trentena d’obres, i les finalistes del primer any ja han estat recollides en un llibre. El mateix es farà amb les del segon certamen, que es presentarà per Sant Jordi. Quant al veredicte del tercer any, es donarà a conèixer el 2 d’octubre en el marc de la jornada Lletres a Plaça.

En paral·lel, l’Ajuntament i la Comissió de Patrimoni, amb el membre d’aquest grup Daniel Rodríguez al capdavant, posen en marxa un Concurs de Literatura Juvenil, en tres modalitats i tres categories d’edat: narrativa, poesia i i magerelat (imatge acompanyada d’un text breu), en les franges d’edat de 12 a 14 anys, de 14 a 16 i de 16 a 18. Les obres es poden presentar del 16 al 21 de maig, i els premis consistiran en lots de llibres per valor de 100, 200 i 400 euros per al primer premi de cada categoria.

El certamen jove neix en el marc del programa europeu “Net-Med Bridge of Books”, que Canyelles lidera i que la situa com a seu de la Biblioteca Europea per a Joves, amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi cultural entre joves de diferents països.

FER UN COMENTARI