El Vendrell celebra la tornada dels gegants Salvador i Teresa

0
233
Els gegants del Vendrell al seu ball d'honor. // FOTO: MAR ROVIRA-ACN

Al Vendrell estan d’enhorabona: després d’uns dies d’incertesa, per fi es va localitzar el remolc que contenia els dos gegants de la ciutat, el Salvador i la Teresa, que havien estat robats el passat 18 d’agost i recuperats el dijous 22 per part de la Guàrdia Civil a una carretera secundària de Castelló.

És per això que les autoritats van decidir fer una gran rebuda a la parella de gegants el diumenge 25 d’agost. A la festa de benvinguda es van fer repicar les campanes, es va fer una tronada i les entitats culturals de la ciutat van acompanyar les figures robades en aquesta celebració. La plaça Vella era el punt de trobada de la festa, que va ser tot un homenatge al Salvador i la Teresa per part de la resta de balls vendrellencs i la seva població.

L’agrupació de l’Àliga del Vendrell va regalar un ram natural als gegants, els diables van encendre una carretilla xiuladora i la festa va continuar al ritme dels tambors de les batucades dels grups de foc. Finalment, tots els elements del seguici popular van protagonitzar una ballada conjunta.
L’Ajuntament assenyala que es replantejaran si les figures es guarden a la nau del polígon o si en milloren les mesures de seguretat. El president de l’Associació gegantera, Joan Ferré, explicava que els gegants es troben en molt bon estat i que només el Salvador ha patit un incident, atès que un dels seus braços es va despenjar. Ferré agraïa el suport rebut en aquest tràngol per part dels col·lectius i entitats de la ciutat, de la ciutadania, dels cossos policials i del consistori: “Hem rebut una estima molt gran del poble i creiem que els l’havíem de retornar fent un acte com aquest, on puguin gaudir de la ballada dels gegants i celebrar que han tornat a casa, després de 89 anys en actiu”.

Com a mostra d’agraïment, l’alcalde Kenneth Martínez va anunciar que per la Fira de Santa Teresa, el proper mes d’octubre, es convidarà la Colla de Gegants de Borriana, ja que va ser un dels seus membres el qui va donar l’avís a la Guàrdia Civil de la troballa del remolc amb els gegants al seu interior.

FER UN COMENTARI