El Vendrell lliura els primers pisos de lloguer social

0
147

L’Ajuntament del Vendrell ha lliurat les claus dels primers habitatges de lloguer social a dues famílies del municipi que es troben en situació de vulnerabilitat. En un acte formal a la Sala de plens del consistori, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha signat els contractes de lloguer acompanyat de les famílies que es beneficiaran dels dos primers immobles, d’un total de vint, que formen el primer parc d’habitatge municipal. “Hem assolit un dels grans objectius socials d’aquest mandat, que és facilitar l’accés a l’habitatge”, ha manifestat l’alcalde.

Actualment, el Vendrell compta amb un miler d’habitatges buits i, per combatre aquest problema, el govern va signar, ara fa un any, un conveni amb la Sareb per a la cessió d’aquests primers vint habitatges. “Les entitats financeres són les grans propietàries del país, per la qual cosa era molt important que posessin a disposició de l’Ajuntament alguns d’aquests habitatges”, ha celebrat Martínez.

Des de la signatura del contracte amb la Sareb fins al lliurament de les claus a les primeres famílies ha hagut de passar gairebé un any. Bàsicament perquè la majoria d’aquests pisos es trobaven en molt mal estat i s’han hagut de fer obres de rehabilitació, que ha assumit l’entitat financera. Un cop condicionats, s’han hagut de regularitzar per donar d’alta els serveis d’aigua, llum i gas, i per disposar de la cèdula d’habitabilitat. “És un procés molt feixuc perquè els habitatges estaven en molt mal estat i, fins i tot, alguns s’han hagut de retornar a la Sareb perquè no es podien reformar o perquè les obres superaven el pressupost que ens marcava el conveni”, ha explicat Kenneth Martínez. “Això implica, per tant, tornar a engegar el procés per a la cessió d’un nou pis”, afegeix.

A partir d’ara, l’objectiu del consistori és anar fent entrega de la resta de pisos de lloguer social i ampliar el parc d’habitatge municipal. “Ja hem entrat en la roda i a mesura que la Sareb ens cedeixi més habitatges, els posarem a disposició de la ciutadania”, assegura l’alcalde. De fet, l’Ajuntament també ha iniciat converses amb altres entitats financeres, tot i que a hores d’ara no s’han “materialitzat”.

Les famílies

La Mesa d’Emergència de l’Habitatge de l’Agència Catalana de l’Habitatge serà l’encarregada de seleccionar les famílies que es poden beneficiar d’aquest lloguer social. Aquestes famílies, però, han de tenir una ordre de desnonament per poder ser ateses per la mesa, que farà una valoració de la seva situació i de les circumstàncies personals de cadascuna d’elles.

Les famílies que accedeixin a un lloguer social hauran de fer front a un pagament que s’adaptarà als seus ingressos i que anirà del 8% al 12%. El topall màxim, això sí, serà de 225 euros mensuals, que és el que haurà de pagar l’Ajuntament del Vendrell per cada pis a la Sareb.

FER UN COMENTARI