El Vijazz 2021 no tindrà fira però mantindrà els concerts i tastos

0
1185
Max Margalef (Acadèmia Tastavins), l'alcalde Pere Regull i Judit González (Banc Sabadell). // LA FURA

Aquest dimarts s’ha dut a terme la presentació del Vijazz, el festival que marida vi i jazz de Vilafranca i que enguany es durà a terme del 30 de juny al 4 de juliol. El festival l’organitza l’Acadèmia Tastavins i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès i la DO Cava i el patrocini de Banc Sabadell.

Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, explicava que aquest any el festival no inclourà la tradicional fira de vins per adaptar-se a les mesures sanitàries derivades de la pandèmia per coronavirus, però que mantindrà els concerts, els tastos i altres activitats.

“El Vijazz, que malauradament vam haver de cancel·lar el passat 2020 a causa del coronavirus, enguany es durà a terme en tres espais: el claustre de Sant Francesc, la plaça Jaume I i el Teatre Casal, que acollirà els tastos i maridatges a la seva sala gran. A més, cada concert es farà dues vegades, ja que els artistes han accedit a actuar en dues sessions” apuntava Margalef. A la plaça Jaume I hi haurà accés perimetrat i qui ho vulgui podrà accedir als concerts a un preu de quinze euros, que inclouen una cadira, una degustació a escollir entre diversos vins i cellers de la zona (un blanc, rosat, negre, Clàssic Penedès o cava) i una copa Marie-Jeanne de Riedel. Els accessos a la plaça es clausuraran dues hores abans de cada concert; i hi haurà un total de 400 places a cada acte. Al claustre de Sant Francesc s’hi instal·laran cadires per disposar d’un centenar de places.

Artistes de renom nacional i internacional

Pel que fa al cartell d’enguany, primen els artistes del territori a causa de les facilitats de desplaçament en un context de pandèmia i per una aposta a potenciar els bons artistes nacionals del festival; però també es comptarà amb alguna actuació a càrrec de músics estrangers.

El dimecres 30 de juny l’Enojazz, maridatge representatiu del Vijazz i acte inicial, es farà a la plaça Jaume I (i no al Vinseum com era costum) i comptarà amb les dues Big Bands de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, formades per alumnes i professors, i vins de la Família Torres.

L’endemà la Locomotora Negra s’estrenarà al Vijazz però no a Vilafranca, on ja havia actuat dècades enrere en els seus cinquanta anys d’història. Aquesta big band catalana durà a terme un dels seus darrers concerts també a la plaça. El divendres 2 de juliol l’escenari principal acollirà, en doble sessió a les 21 i a les 23h, el trio format pel mític guitarrista i baixista Carles Benavent, el saxofonista Jorge Pardo i Tino di Geraldo a la bateria, músics que han compartit escenari amb Miles Davis, Paco de Lucía o Chick Corea.

El dia 3 el membre de Ràdio Futura Juan Perro (Santiago Auserón) portarà jazz mesclat amb soul, rock o R&B; i el diumenge 4 la guanyadora de tres Grammys i nominada a quatre més Cécile McLorin Salvant actuarà amb el reconegut pianista Sullivant Fortner, ambdós concerts en dues sessions.

Al claustre s’hi duran a terme els concerts del cicle Elles i el jazz, tots en doble sessió, que aquest 2021 protagonitzaran Gemma Abrié amb Manel Camp, el quartet d’Elisabet Raspall i la saxofonista Irenen Reig amb The Bop Collective.

Tastos, visites i castells

Aquest Vijazz prepararà tastos pensats per a una cinquantena de persones, que es traslladaran a la sala gran del Teatre Casal. Els tastos i maridatges comptaran amb destacats sommeliers i els vins guanyadors del Tastavins Penedès d’enguany i dels cellers participants al festival.

A més, el Vijazz també inclourà visites enoturístiques a diversos cellers del Penedès i alguns restaurants vilafranquins oferiran un menú especial amb plats elaborats amb vi i acompanyats de vins del territori.

Finalment, el diumenge 4 els Castellers de Vilafranca, acompanyats dels seus grallers, faran una actuació a la plaça Jaume I, que els assistents podran gaudir amb una degustació.

Les entrades per als tastos i concerts es podran adquirir a través de la pàgina web vijazzpenedes.cat a partir del divendres 4 de juny.

FER UN COMENTARI