El vilafranquí Carles Carbonell guanya el segon premi al Concurs de Música per a Ball de Bastons

0
725
Carles Carbonell acompanyat del membre de jurat Joan Sanagustín. // FOTO: Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya

Ahir diumenge se celebrava a Barcelona la Festa Major del barri de Sant Andreu de Palomar, on es duia a terme la 3a Trobada Bastonera Infantil de Catalunya i el lliurament de premis del 5è Concurs de Música per a Ball de Bastons.

El concurs recollia un total de 25 obres inèdites creades especialment pels balls de bastons, compostes per instruments com el violí, la gralla, l’acordió, el timbal i el flabiol i tamborí. Els organitzadors de la competició asseguren que va ser un èxit de participació i es van batre rècords en el nombre de propostes. El jurat, format pel músic i director d’Els Ministres del Camí Ral Jordi Fàbregas; el músic de la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat Joan SanagustÍn, el graller i investigador de música tradicional catalana Francesc Sans i la secretària de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, Maria Castillejos; van escollir dues obres.

El primer premi va ser atorgat a La Silenciosa, peça que pot ser Tocada amb gralla sola o flabiol i tamborí, o a dues veus amb gralla i timbal i que va ser composta pel cardedeuenc Cesc Alexandri; i el segon premi el va guanyar el vilafranquí Carles Carbonell Surià amb l’obra Bastons_3; que pot ser tocada amb una gralla seca i una gralla dolça, amb opció de timbal acompanyant.

Totes les obres del concurs es poden consultar a la pàgina web balldebastons.cat.

FER UN COMENTARI