El vilafranquí Pere Lluís Biosca dirigirà el Cor Jove Nacional de Catalunya

0
239

El vilafranquí Pere Lluís Biosca, actual director del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor Madrigal barceloní, assumirà enguany la direcció del Cor Jove Nacional de Catalunya, un projecte formatiu d’excel·lència impulsat pel Moviment Coral Català, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. Biosca ha dissenyat una proposta artística que girarà al voltant de la música sacra catalana, amb un diàleg entre compositors antics i contemporanis que inclourà l’estrena d’una obra de Joan Magrané.

Serà la novena edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, que es reunirà del 12 de juliol a l’1 d’agost, i la seva previsió és de participar al festival Europa Cantat, a la ciutat de Ljubljana (Eslovènia), i al Festival de Música Antiga dels Pirineus, amb dos concerts de cloenda els dies 30 i 31 de juliol, després d’una setmana de treball a La Seu d’Urgell. El seu últim concert serà el març de 2022 a L’Auditori de Barcelona, en el marc del festival Emergents.

Considerat com un dels directors catalans de música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa activitat com a director i pedagog de la direcció coral. Es va formar a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep vila i Pierre Cao i a Hèlsinki amb Matti Hyökki. La seva discografia se centra en compositors catalans del barroc (Mir i Llussà i Tomàs Milans amb l’ensemble vocal La Xantria i Joan Cererols amb el Cor de Francesc Valls). Fins el 2016 va ser titular del Cor de Cambra ARSinNOVA de Barcelona (Premio Nacional de Canto Coral a Xixon el 2013); també va ser director convidat el 2015 al Cor de Noies de l’Orfeó Català; ha treballat en produccions del Gran Teatre del Liceu; i actualment és professor de direcció a l’Escola Superior del Taller de Músics.

FER UN COMENTARI