Els Bordegassos de Vilanova van carregar diumenge a Roda de Ter el seu primer pilar de 6 de la temporada. L’havien descarregat sencer a assaig dos cops i a una setmana del concurs i un cop completat, una setmana abans, el 4 de 8, es van veure en cor de fer un pas més. Després de coronar-lo amb facilitat, se’ls va trencar quan al segon se li va anar enrere l’espadat amb l’enxaneta ja havent superat la motxilla i baixant a l’alçada de quarts. La llenya, tova, va deixar regust agredolç. No carregaven el pilar de 6 des de la festa major de Vilanova de l’any passat.

Abans, havien descarregat un lleuger 5 de 7; la nova torre de 7, la cinquena, que tot i que se’ls va girar, dominen ja a plaer; i un 3 de 7 pesat pensant en el castell de vuit. Havien renunciat prèviament al 4 de 8 que duien en cartera perquè haurien hagut d’incorporar massa canvis a l’equip de mans altes.

Al seu costat, els Sagals d’Osona van descarregar el 5 de 7, la torre de 7, el 3 de 8 i el vano de 5, i els Nyerros de la Plana van completar la torre de 6, el 4 de 6 i el pilar de 5 i van carregat el 3 de 6 amb l’agulla.

FER UN COMENTARI