Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 5 de 8 i tres torres de 8 al País Basc

0
138

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest cap de setmana al País Basc, on han recorregut diferents pobles de la geografia basca i hi han descarregat castells de nivell, com el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. Ha estat un cap de setmana intens, de tres dies plens d’actuacions en diverses localitats, que van començar divendres a la tarda a Ereñotzu, on ja van descarregar els dos primers castells de vuit (4 de 8 i 3 de 8), acompanyats de castells de set com el 4 de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla i el vano de 5.

L’endemà dissabte, els verds van completar diverses actuacions a Donostia amb castells de vuit en tres places diferents. Els seus castells a la capital guipuscoana van ser  el 7 de 7, la torre de 7, el 4 de 8, la torre de 8 amb folre, el 5 de 7 net i el 3 de 8. També dissabte, a Hondarribia, hi van descarregar el 4 de 8, la torre de 8 amb folre, el 5 de 8 i un vano de 5. Destaca especialment aquest 5 de 8, el segon de l’any, que demostra que el completat per Fires de Maig no va ser una flor d’estiu i que enguany li han ben pres la mida a una construcció complexa, que no sol formar part del repertori habitual dels de Cal Figarot. Enguany tot sembla indicar que serà any de moltes catedrals.

Descoberta de la placa en honor al 3 de 9 amb folre.

El viatge al País Basc es va acabar amb una actuació diumenge a Orio, on hi van descarregar el 4 de 8, la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i un vano de 5. També en aquesta localitat els vilafranquins van descobrir una placa commemorativa del 3 de 9 amb folre que la colla de Vilafranca hi va descarregar l’any 2018 i que és el primer castell de nou pisos que s’ha vist al País Basc.

El bagatge total al País Basc hi ha deixat, doncs, onze castells de vuit, entre els quals un 5 de 8 i dues torres de 8 amb folre.

FER UN COMENTARI