Els Castellers de Vilafranca planifiquen una temporada “de format tradicional”

0
235
Carles Mata (president) i Sisco Benet (cap de colla).

És una incògnita a hores d’ara saber com serà la temporada castellera 2022. Tanmateix, els Castellers de Vilafranca l’han planificat a l’estil tradicional, amb la màxima ambició, però sempre pendents de si la pandèmia o la possible Tercera Guerra Mundial la pot trastocar. “Plantegem una temporada normal i corrent, amb 32 diades i més de 30 actes socials”, ha dit el seu president, Carles Mata. Diades com el Pla de la Seu, Altafulla, Mataró, Vilanova, la Bisbal o Santa Tecla estan programades i els verds hi són convidats. Els grans objectius seran tres: ser la millor colla per Sant Fèlix, guanyar el concurs i posar-hi la cirereta per Tots Sants. Ho ha dit el cap de colla, Sisco Benet, que tot i manifestar que la seva autoexigència serà màxima, no ha amagat que serà “un any d’incògnites” ja que, després de dues temporades quasi en blanc, és molt difícil saber quina serà la resposta de tota la massa social de la colla. I per fer grans castells, es necessita molta gent i de manera continuada.

Benet no creu que assolir els nivells més alts hagi de ser molt complicat, “ser any de concurs facilita arribar al nivell prepandèmia”. Veu més difícil mantenir-lo i poder portar els grans castells a moltes places, tal com estàvem acostumats. “Fer castells emmanillats al juny costarà”, ha dit. Això sí, “a totes les places anirem al màxim que puguem, amb objectius ambiciosos”, ha assegurat, “tocant de peus a terra”.

Els verds preveuen fer el primer castell de vuit a la diada de primavera a Cal Figarot (27 de març); si tot anés bé, els agradaria assaltar el primer castell de nou per Fires de Maig. Al juny viatjaran al País Basc, on descobriran una placa commemorativa del primer castell de nou que s’hi ha assolit, el 2018 a Orio. Especialment exigent serà el final d’agost: 27 al Catllar, 28 a l’Arboç i tres dies de Festa Major. I a l’octubre diada de colles grans a Igualada.

Tres colles per Tots Sants

Finalment, una novetat important: Tots Sants serà amb “només” tres colles. Un sorteig ha deixat fora els de Sants, de manera que hi serà els amfitrions, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Tarragona. El motiu: el temor que un nivell casteller inferior pugui fer buidar la plaça abans d’acabar la diada.

FER UN COMENTARI