Els centres de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta seran de plataforma única

0
109
La majoria de carrers tenen menys de 7 metres d’amplada. // AJUNTAMENT

La intenció de l’Ajuntament és iniciar els treballs dels tres nuclis urbans l’any que ve, començant per Sant Miquel d’Olèrdola

L’Ajuntament d’Olèrdola ha anunciat que els centres dels tres nuclis principals del municipi, Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel, passaran a ser de plataforma única a partir de l’any que ve. La idea amb què treballa el govern local és de començar per Sant Miquel d’Olèrdola a principis d’any, seguir amb Sant Pere i abans d’acabar l’any començar també amb Moja.

En el pla d’accessibilitat d’Olèrdola es va detectar que als centres dels tres nuclis la majoria dels carrers són estrets, de menys de set metres d’amplada. Per complir amb els requisits normatius d’accessibilitat, s’assenyalava que aquests carrers haurien de passar a plataforma única. Els projectes ja estan redactats, actualment l’Ajuntament els està revisant i els hauran d’aprovar i licitar, amb la mirada posada en principis de 2023, per començar els primers treballs, a Sant Miquel d’Olèrdola, segons explica el regidor d’Urbanisme, Juanma Samblás.

El regidor explica que l’Ajuntament no té capacitat per assumir els tres projectes alhora, i que ha hagut de prioritzar: “Sant Miquel mereix una actuació urbanística perquè fa tres anys vam fer la primera fase i quedaria el nucli amb l’accessibilitat finalitzada”.

Acord amb Vilafranca

Quant a Sant Pere Molanta, el segon nucli en ordre de prioritats, hi ha la dificultat afegida que el carrer de Sant Roc és fronterer amb el terme municipal de Vilafranca, i l’Ajuntament olerdolenc voldrà buscar un acord amb el municipi veí per compartir els costos d’urbanització, segons ha manifestat Samblás. Pel que fa a Moja, es deixarà per al final atès que és el nucli més extens d’Olèrdola i, per tant, els treballs hauran de tenir un pressupost més elevat.

FER UN COMENTARI