Els hospitals del Garraf i l’Alt Penedès seran més sostenibles

0
355
Plaques solars a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. Foto: CSAPG

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha iniciat la transició energètica i ecològica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir ineficiències i consums innecessaris d’energia, tant de gas com d’electricitat. Per això, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques al sostre de l’edifici amb una potència total de 20KW. Amb la implantació d’aquestes accions, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès aconseguirà a partir d’aquest any 2021 uns estalvis anuals d’un 17% en electricitat i d’un 23% en gas, respecte dels consums de l’any 2018. Als hospitals del Garraf, Sant Camil a Sant Pere de Ribes i Sant Antoni Abad a Vilanova, aquestes accions es van començar a implantar l’any 2017, i des d’aleshores ja han reduït la factura de la llum en un 8% i la de gas en un 15%.

D’altres accions que s’ha dut a terme per reduir el cost energètic ha estat la substitució de les calderes existents per calderes de condensació, amb l’objectiu de millorar el rendiment dels equips de calor. També s’han instal·lat més de 4.000 punts de llum LED entre els tres hospitals del Consorci. A més, els hospitals disposen de 6 punts de recàrrega de vehicles elèctrics, 3 a Sant Camil i 3 a l’Hospital de Vilafranca.

A banda de les actuacions executades fins ara, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf promou que les empreses que subministren electricitat als centres hospitalaris es comprometin a què un 50% de les fonts d’energia siguin d’origen renovable.

FER UN COMENTARI