Els mercats

0
584

Un dels punts tradicionals de trobada de la gent i que ha estat durant els darrers segles un dels punts comercials més importants d’una població són els mercats. Encara se’n mantenen en moltes localitats de les nostres comarques. Són moltes les famílies que hi compren la roba, la fruita, la verdura, entre altres coses. Aquesta és una de les tradicions que hem de conservar i potenciar perquè dona vida als pobles que els acullen. Moltes persones, aprofitant aquesta cita setmanal, van al poble i també visiten bars i altres comerços dels voltants on se situa el mercat.

Fa uns mesos va sortir a la premsa que alguns veïns del Tancat reclamaven un mercat en aquesta zona del Vendrell. Jo crec que el que s’hauria de fer és potenciar el del Vendrell cap a altres zones i espais. La gràcia és que hi hagi una àmplia oferta. Val més un mercat gran que no pas dos de petits en dies diferents. Com més oferta el client pugui trobar, en principi el seu efecte crida ha de ser més fort.

Una de les coses que no es practica a casa nostra són els mercats especialitzats. Encara que a vegades s’anunciïn en algun lloc o altre, quan arribes molts cops trobes el de sempre, una mica de tot; però falten propostes originals que despertin l’interès de persones que es mouen per altres objectius. Els mercats monotemàtics és un dels punts que es podria treballar. Evidentment no cal que es facin cada setmana; un cop o dos l’any i n’hi ha més que suficient, si no la proposta es va diluint a mesura que l’anem utilitzant. A l’igual que cada dia hi ha més persones que comprem per internet, també hem de treballar aquests punts de trobada que han estat un dels pilars de l’economia a casa nostra i que avui en dia encara són vigents amb el seu encant i els seus venedors i compradors.

FER UN COMENTARI