Els Mossos d’Esquadra començaran a desplegar a partir del juliol les funcions de policia ordinària i integral en tot l’àmbit marítim català. Les tres primeres bases estaran a Vilanova i la Geltrú, Palamós i l’Ametlla de Mar i els Mossos començaran a desplegar-s’hi l’1 de juliol.

Controlaran les aigües marítimes interiors -rius, canals i embassaments- i les aigües marítimes territorials de Catalunya – la primera línia de mar des de la costa-. Faran funcions de vigilància i patrullatge, auxili i inspeccions i salvament marítim. S’estan seleccionant i formant 32 nous efectius que s’incorporaran als 17 de l’actual unitat marítima. La inversió inicial és d’1,3MEUR i es compraran tres noves embarcacions.
Els Mossos d’Esquadra començaran a desplegar aquest estiu les seves unitats policials marítimes que faran les tasques de policia administrativa i de seguretat ciutadana en aigües territorials de Catalunya, la primera línia de mar des de la costa, amb límits que varien segons la comarca, i també aigües interiors com rius, canals o embassaments.

La Unitat Aquàtica dels Mossos es va crear el 2008 i hi treballen 17 agents. Ara s’ha obert un procés de selecció, on s’han presentat més de 400 aspirants, i se’n triaran 32 per a les noves bases de la policia marítima dels Mossos. Les noves dependències policials s’estrenaran en ports de la Generalitat i l’objectiu és desplegar-ne per tot el litoral català fins al 2022.

FER UN COMENTARI