Els treballadors d’Alfisa dels Monjos començaran dilluns una vaga indefinida

0
2284
Pla general de l'edifici principal d'Alfisa, a Santa Margarida i els Monjos. // GEMMA SÁNCHEZ-ACN

La crisi industrial al nostre territori continua sumant nous fronts. Després de les mobilitzacions de les plantilles de treballadors de la planta Glass de Saint Gobain, a l’Arboç; els conflictes amb Calsonic dels Monjos i la més recent crisi de Ramon Bosch de Castellet i la Gornal, els treballadors d’Alfisa del municipi de Santa Margarida i els Monjos han anunciat que començaran dilluns vinent una vaga indefinida.

El motiu principal de la mobilització, que serà secundada pels 95 treballadors d’aquesta planta que fabrica peces per automòbils, és l’impagament de la meitat de la nòmina de l’agost, segons informa Eix Diari i l’ACN. La plantilla assegura que la fàbrica “acumula nombrosos impagaments i ha entrat en conflicte amb Renault, un dels clients principals, i nosaltres estem al mig”.

El comitè d’empresa recorda que la planta “fa mesos que no té subministrament de llum ni gas i s’abasteix amb generadors externs”. A més, l’activitat està aturada des d’aquest dimecres perquè la direcció també deu pagaments a l’empresa subministradora de gasoil per als generadors, a la vegada que ha instat els treballadors a acollir-se a un permís retrubuït de dos dies amb previsió de reprendre l’activitat dilluns. La plantilla es nega a treballar en aquestes condicions i per això i per l’absència de les nòmines comencen la vaga dilluns.

FER UN COMENTARI