Els verds es llueixen amb dos brots verds a la Mercè

0
481

Els Castellers de Vilafranca van poder celebrar per fi una diada completa, sense llenyes i de nivell, diumenge al migdia al cap i casal català, en una actuació de la Mercè en què hi van destacar la torre de 8 amb folre i manilles i el pilar de 8 també emmanillat. Els verds necessitaven una exhibició castellera així, per refer forces i encarar amb optimisme el darrer tram d’una temporada que està essent complicada. I no perquè sigui dolenta, ans al contrari, sinó perquè es venia d’uns anys estratosfèrics i les renovacions porten temps.

Els vilafranquins no es van plantejar, doncs, una diada de màxims com a Tarragona la setmana abans. En una plaça Sant Jaume plena a vessar, van obrir plaça amb el 4 de 9 amb folre, que van quadrar bé i no es va desfigurar mai, amb un ascens i descens ben compassats. El primer plat fort arribava en segona ronda, una torre de 9 que tenen molt per mà i que és garantia d’èxit allà on vagin. No en va, han descarregat les set que han intentat. El 3 de 9 amb folre de tercera ronda deixaria pas al segon plat fort del dia: un pilar de 8 –el segon de l’any, el segon del nou equip pilarer, el 75è de la història de la colla– que sempre és un repte majúscul i que a més sentenciava els “rivals” a plaça dels vilafranquins: uns Minyons que havien bastit la torre de 9 però que havien errat en el 3 de 9 amb agulla. A Barcelona, els Castellers de Vilafranca van rearmar-se de cara a les actuacions encara importants que queden: Reus, Sitges i Tots Sants. Amb viatge d’una setmana a Califòrnia pel mig.

A la Mercè, els Minyons van fer també el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 folrat, i els Castellers de Barcelona el 7 de 8, els 3 i 4 de 8 i un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre.

FER UN COMENTARI