Els verds exhibeixen domini pilarer i fan la millor actuació de tots els temps a Catalunya Nord

0
155
Pilar de 7 amb folre a Baó (foto: Castellers de Vilafranca).

Els Castellers de Vilafranca van fer diumenge a Baó la millor actuació mai aconseguida per cap colla castellera a Catalunya Nord, amb doblet de pilars de qualitat com a millor mostra del seu potencial: el 4 de 8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre. Va ser amb motiu del 20è aniversari de la primera trobada Identi’CAT, que se celebrava a la petita localitat del Rosselló.

Els verds van fer un cap de setmana complert de castells a les terres de parla catalana del nord, que va començar dissabte al matí a Elna, on primer van fer una actuació de castells de set consistent en el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 net, el 3 de 7 amb agulla i el vano de 5, i tot seguit van alçar quatre pilars de 4 a la Maternitat d’Elna, símbol d’exili i resistència republicana durant la Guerra Civil.

Una estona després, al migdia, la colla de Cal Figarot es va desplaçar fins la platja d’Argelers, on van bastir un pilar de 5, i a la tarda, a Sant Cebrià del Rosselló, hi van aixecar primer un pilar de 5 al monument de record al president Lluís Companys i, tot seguit van descarregar el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7, el 4 de 8, el 3 de 7 i dos pilars de 5.

La principal actuació del cap de setmana va ser diumenge al matí a Baó, amb els Castellers del Riberal i els Castellers de Barcelona. Va ser on els verds van descarregar el 4 de 8 amb agulla i el pilar de 7 folrat (el primer que es feia a Catalunya Nord). Van obrir plaça amb el castell amb agulla, que després d’un peu desmuntat, van completar amb plena seguretat. El tercer de l’any. Van seguir amb un 3 de 8 (previ peu desmuntat) també bastit amb plena confiança. En tercera ronda van fer un intent de torre de 8 amb folre que van desmuntar amb quints col·locats en ensorrar-se un pèl una de les rengles. Van desfer la construcció sense cap mena de problema, i tot seguit van aixecar el 7 de 7. El pilar de 7 final va exhibir la finesa que requereix aquesta mena de construccions.

A la mateixa diada, tant Castellers de Barcelona com Castellers del Riberal van bastir 3 de 7, 4 de 7 i 5 de 6, amb pilar de 5 locals i pilars de 4 dels barcelonins.

FER UN COMENTARI