En record de Josep Alfonso Soriano

0
70

El dimecres 17 de novembre lamentàvem la mort de Josep Alfonso Soriano (84 anys). Natural de Crevillent (Baix Vinalopó), durant la seva infància la família es traslladà a Vilafranca; coneixedors de les fórmules de la gelateria tradicional alacantina, fundaren un negoci familiar que fou pioner en l’elaboració i venda de gelats a la vila. Recordem el Josep amb el seu pare Vicent passejant per Vilafranca a les fires i a la festa major empenyent el carretó de venda ambulant de gelats. Més endavant, amb la seva germana Adelina, regentà fins a la jubilació un quiosc de llaminadures i gelats al costat del monument a Milà i Fontanals, activitat que es veia complementada per Tots Sants amb la venda de castanyes.

Imbuït des de jove pels sòlids valors de la JOC (Joventut Obrera Cristiana), fou sempre un home planer, virtuós de la senzillesa i la humilitat, de fàcil conversa, d’aturada obligatòria quan et creuaves amb ell, i es consolidà de seguida com un fan de Vilafranca.

Membre de la Junta del Cineclub Vilafranca la dècada dels 70 i gran afeccionat a la cinematografia. Escodrinyava sempre les programacions de TV a la recerca de la reemissió d’alguna obra mestra d’antany i gaudia tornant-la a veure. També col·leccionava programes i pel·lícules. Sardanista empedreït, es desplaçava on calgués per ballar sardanes; també fou membre dels Castellers de Vilafranca i gran afeccionat casteller. En definitiva, un home que mereix ser recordat a les cròniques populars de la vila i sempre identificat amb els anhels i ideals del país.

Descansi en pau.

Jordi Forners i Puig

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI