Visita d’obres aquesta setmana a dos dels quatre pisos de lloguer social que l’Ajuntament acaba d’enllestir, a través del Pla d’Ocupació Vilafranca Inclusió, i que se sumaran als ja 74 existents. Es tracta de pisos que s’incorporen al parc municipal d’habitatge de lloguer social, la majoria dels quals després d’una rehabilitació.

L’alcalde, Pere Regull, va subratllar la transversalitat del projecte, ja que “per rehabilitar-los es dóna feina a persones que no en tenen, a la vegada es rehabilita un habitatge que tindrà, finalment, un ús social i permetrà que hi visquin persones que realment ho necessiten”. De fet, el Pla d’Ocupació Vilafranca Inclusió ja fa 25 anys que funciona i actualment dóna feina a 21 persones.

Vilafranca compta actualment amb 78 pisos socials i l’objectiu apuntat per l’alcalde és poder arribar a comptar-ne amb un 120. Actualment, segons el regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, hi ha 20 famílies a l’espera de poder viure en un pis de lloguer social.

Els dos pisos que es van visitar estan als carrers Moja i Ferrers i han arribat a l’Ajuntament per vies diferents. El primer, per iniciativa dels germans del propietari (malalt) els quals han cedit l’habitatge a l’Ajuntament perquè aquest, a canvi de la rehabilitació, el destini a lloguer social durant 7 anys; mentre que el del carrer Ferrers, l’Ajuntament l’ha adquirit per 18.000 euros a la Sareb (banc dolent) i s’ha fet càrrec també de les obres de reforma.

El primer pis havia estat ocupat fins fa un temps i el segon l’antiga propietària no va poder fer front a la hipoteca. “Com a societat tenim dos grans problemes actualment en matèria d’habitatge: okupes i bancs. Des de l’Ajuntament hem de ser capaços de buscar la manera de penalitzar aquestes dues conductes” va manifestar l’alcalde.

FER UN COMENTARI