Ens volen dividits i enfrontats

1
211

El Gobierno vol tenir una resposta tancada sobre els diners públics que caldrà destinar a pensions, i ho vol dins del mes de juny, la data acordada amb la Unió Europea.

Fins ara les declaracions del ministeri d’Escrivá i les d’altres ministeris amb contingut econòmic no ha estat homogènia, i el moviment, o moviments pensionistes, s’han posicionat clarament i activa en contra de la proposta. Ara toca jugar la carta d’enfrontar pensionistes amb treballadors, de titllar els primers d’egoistes, de poc solidaris i de donar-los part de la responsabilitat pel descontentament que hi ha a nivell laboral i social per l’escalada de preus.

El divendres 27 de maig, “Las Claves del Siglo XXl” (TVE) es va convertir en una defensa de la privatització del Sistema Públic de Pensions i de la necessitat de congelar-les i preparar així el terreny per a les maniobres del Gobierno. Es diu que no és sostenible que hi hagi pensions de 1.500 euros quan el Sou Mínim Interprofessional arriba just als 1.000, i el cobren un 18% dels treballadors. Però es calla que la pensió més usual no arriba als 700 euros. El problema no és el que cobren els pensionistes, són els sous, són les condicions de treball, que no generen una bona base futura de cara a les pensions. El Gobernador del Banco de España diu que les pensions han de baixar, que els futurs jubilats s’hauran de vendre la casa per poder viure…

La lluita actual per aturar elements de la reforma de les pensions no és per  defensar els pensionistes sinó per defensar les pensions. El Sistema Públic de Pensions actua com a element de redistribució de la riquesa en garantir unes prestacions mínimes per a totes les persones treballadores, i actua com a element d’equilibri pal·liant les desigualtats socials durant els anys de jubilació.  Amb el projecte no serà així: la pensió pública màxima serà de subsistència (per sota de 1.000 euros) i tindrà el complement dels Plans de Pensions Privats d’Ocupació. La quantitat d’aquests plans dependrà del sou que s’hagi tingut i de la vida laboral. I també es contempla subscriure plans de pensions privats. Però no es té present que per tenir un pla de pensions cal tenir un nivell de renda mitjana o alta. Per tant, amb una feina precària ni es pot estalviar ni desgravar. El sistema discriminarà en lloc d’integrar.

Si avui no defensem els nostres drets, estarem traint els drets del futur, de les noves generacions.

1 COMENTARI

  1. Gràcies per la teva reflexió i informació clara i contundent:
    Cal lluita la visió que primer é el PROGRAMA i la persona afogada pel programa.
    No, primer LES PERSONES……
    Tot poder no suporta ser criticat.
    I cal saber qui critica!!!!! I vol imposar el programa. Aquest ja tenen la seva pensió ben assegurada per altres bandes.

FER UN COMENTARI