El proper 27 de setembre hi ha convocada una Vaga Mundial pel Clima a nivell internacional, impulsada pel moviment de joves Fridays for Future. Arreu del Penedès i el Garraf s’organitzen actes de suport, i la Coordinadora d’Entitats pel Clima Garraf ha decidit impulsar la jornada “Garraf pel clima” aquest divendres a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú de 18 a 20h de la tarda.

Durant tota la tarda hi haurà espais d’informació de les diverses entitats de la coordinadora, tallers amb material reciclat amb ARTivisme, assessorament per al càlcul de la petjada ecològica i espais de lectura i joc pels infants.

Les entitats organitzadores i col·laboradores de la trobada, que donaran informació sobre les seves activitats i assessoraran de com podem actuar a nivell personal i col·lectiu per fer front a l’emergència climàtica, són: Amical Mauthausen, AMPA Ítaca, APMA , Arba, Biodiversitat Sitges, Bullanga Feminista, Casal de Dones, CVC, Coopsetània, Ecol3vng, EcoconscientsVNG, Ent, Geven, Garraf Coopera, La Vinagreta, Plataforma Camins Escolars, Plataforma Defensem l’Ortoll, Som Energia / Som Mobilitat, SOS Penedès, Stop Mare Mortum, UCFR, Ajuntament de Vilanova i la Xarxa de Biblioteques Municipals.

A més a més, durant la setmana del 20 al 27 de setembre, la Coordinadora fara difusió a través de les seves xarxes socials de diversos reptes ambientals perquè la ciutadania tingui eines per fer front a l’emergència climàtica des de la seva quotidianitat.

Pel què fa a les activitats programades del divendres 20, a les 18h Lola Rojas explicarà el seu conte “La Gea, flor de la posidònia”. A les 19h experts de l’educació, l’ambientalisme i la pscicologia infantil participaran a una taula rodona sobre educació i medi ambient. Per aquesta trobada l’organització ha convocat Anna Gris del grup de consum La Vinagreta, Enrique Castro de Garraf Coopera, Jaume Marsé i Marta Jofra de l’APMA i Meritxell Almirall de Som Pares.

A les 20h es llegirà un manifest i es farà una cantada conjunta, i a partir de les 23h de la nit hi haurà la festa de presentació dels Docs for Action al Bar Itàlia.

FER UN COMENTARI