Las façanes públiques i privades d’un municipi s’han de preservar i mantenir. Formen part de la modernització del paisatge urbanístic. En un poble, igual que en una ciutat, el vessant arquitectònic d’aquesta part que forma el conjunt de l’edifici ha de ser totalment conservada o renovada. No a façanes “deixades, oblidades”. La bellesa, estètica municipal, és sens dubte el que defineix i situa en primera línia o no el poble o ciutat en què convivim.

A Sant Sadurní d’Anoia se’n poden veure dels dos tipus, públiques i privades. I evidentment es nota molt, si la reparació es fa o no. En les privades, els seus propietaris no li donen la importància que cal. La seva netedat i pulcritud són dues virtuts a tenir en compte.

Les públiques, el mateix nom ho diu. La regidoria o àrea corresponent és l’encarregada de reformar/arreglar aquest conjunt, que és part fonamental de les façanes. D’aquí venen les subvencions/ajudes que els ajuntaments destinen a les rehabilitacions, ja siguin públiques o privades.

Francesc Carafí Quintana

Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI