ERC de Vilafranca organitza unes jornades per repensar el carrer Comerç

0
316
(D'esquerra a dreta) Els regidors d'ERC Vilafranca Gemma Urgell, Salvador Campamà, Montse Espinosa i Mònica Hill. / FOTO: LA FURA

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Vilafranca ha organitzat unes jornades pel mes de novembre que buscaran replantejar el projecte de modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del carrer Comerç del barri del Molí d’en Rovira, que havia estat aprovat pel govern sociovergent i que va ser suspès per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona el passat mes de juliol.

El pla havia generat antipaties als grups d’oposició i entre un gran gruix de veïns de la zona, que opinaven que hi havia insuficiència d’equipaments públics, una manca de zones verdes i una innecessària creació de més de 900 habitatges nous, entre altres aspectes. Com a conseqüència al rebuig del POUM per part de la Generalitat, els grups d’ERC, Vilafranca en Comú i la CUP van demanar fer un ple monogràfic, que es durà a terme demà al vespre.

Reivindicar el patrimoni industrial

ERC, Vilafranca en Comú i la CUP consideren que el rebuig del pla suposa una “oportunitat per repensar la remodelació del carrer Comerç adequant-lo a les necessitats i interessos de tota la ciutadania”.

Les jornades proposades per ERC, que estan obertes a tota la ciutadania, es duran a terme el dissabte 9 i el divendres 15 de novembre al local dels Falcons de Vilafranca. En la primera sessió, que començarà a les 10.30h del matí i porta per nom “Coneixem el patrimoni industrial de Vilafranca?”, els historiadors Raimon Soler i Josep M. Feliu i l’especialista en patrimoni cultural Montse Julià conduiran els assistents pels aspectes artístics i històrics de les naus del barri del Molí d’en Rovira i el seu lligam amb el món del vi.

La segona sessió, que començarà a les 18.30h de la tarda i s’anomena “Repensem el barri del Vi. Arquitectura, cultura, nous espais i participació ciutadana”, constarà en una taula rodona amb l’arquitecte David Agustín, l’expert en patrimoni industrial i cultural i director del Museu del Ter Carles Garcia, l’activista cultural i membre del REC.0 d’Igualada Roger Mula i Jordi Carner, membre de l’Associació d’Amics del Rec d’Igualada. Els ponents exposaran com s’ha posat en valor i com s’ha dinamitzat el patrimoni en situacions similars a altres municipis.

Mònica Hill, regidora d’ERC, explicava que el que persegueixen les jornades és “crear una mirada republicana oberta a tothom perquè la ciutadania es faci seu el barri”. Les dues sessions són obertes i comptaran amb un servei d’acollida per infants.

FER UN COMENTARI