ERC de Vilafranca reclama uns casals d’estiu per a tothom

0
278
Els regidors d'ERC Monse Espinosa i Salvador Campamà. // LA FURA

Aquest dimecres el partit d’Esquerra Republicana de Vilafranca ha reclamat a l’equip de govern de la capital de l’Alt Penedès (Junts i PSC) que garanteixi casals d’estiu inclusius i a l’abast de tothom.

El regidor Salvador Campamà recriminava a la regidoria d’Educació que a inicis de maig encara no s’hagin donat a conèixer les activitats, horaris, preus, subvencions  i beques: “ens consta que les Associacions de Famílies d’Alumnes han rebut una proposta de conveni de subvencions per part de l’Ajuntament, però el vam demanar la setmana passada i encara no ens ha arribat. Un cop més, aquesta regidoria respon amb silenci” explicava.

Els republicans asseguren que, pel seu partit, l’educació “va més enllà de l’àmbit lectiu” i que per això aposten per una visió de ciutat educadora, que impliqui també esplais, caus, casals d’estiu i el lleure en general. Campamà insistia en la importància de fer que aquests espais estiguin disponibles per a totes les famílies, independentment de les seves característiques i poder adquisitiu.

Per la seva banda, la regidora Montserrat Espinosa recordava que l’equip de govern no va aprovar una moció d’ERC que tenia per objectiu crear entorns més amables per la població autista “perquè suposadament el que es proposava ja es fa; però ara és el moment de demostrar-ho i veure si hi ha suficients vetlladors i subvencions destinades a alumnes amb Necessitats Educatives Especials”.

Finalment, els republicans demanen la publicació urgent del catàleg d’activitats de lleure: “denunciem un cop més la política comunicativa erràtica d’aquest Ajuntament, que encara no ha donat a conèixer les propostes per aquest estiu. A més, creiem que, tot i que a La Nau es fan moltes activitats, cal una oferta més àmplia per a joves majors de dotze anys perquè són molt puntuals”.

FER UN COMENTARI