A l’encreuament de l’avinguda de la Pelegrina amb el carrer Subirats (el de la comissaria dels Mossos i el CAP Vilafranca Nord) en els darrers dos mesos i mig hi ha hagut cinc accidents de trànsit que han requerit el servei d’ambulància i Policia Local. Així ho denuncia el grup municipal d’ERC i els veïns de la Barceloneta, cansats diuen de reclamar a l’Ajuntament que prengui mesures per solucionar el que qualifiquen de “punt negre de les carreteres urbanes de Vilafranca”.

En aquest mateix encreuament hi ha també el Camí de l’hort de Tona (la continuïtat del carrer Pere Alagret), un punt molt transitat pels veïns per passejar-hi o fer esport. Malgrat ser un camí molt utilitzat, no hi ha cap pas zebra que permeti travessar l’avinguda de la Pelegrina, ni en aquesta alçada ni en els 400 metres restants fins a enllaçar amb la rotonda del carrer Sant Cugat Sesgarrigues.

La portaveu republicana, Mònica Hill, denuncia que l’any 2016 ja van formular una demanda durant el ple municipal, el 2017 en tres ocasions més i el 2018 ja en porten dues. Explica que l’alcalde l’any 2017 es va comprometre a demanar un informe tècnic, però que avui en dia encara no l’han vist. “No pot ser que existint aquest punt negre el govern no hagi actuat immediatament, cal implicar-se en els problemes de la gent per trobar solucions”, conclou la regidora.

Els veïns de la zona demanen que l’Ajuntament atengui les seves demandes i proposen que es prohibeixi girar a l’esquerra cap al carrer Subirats, s’hi pinti un pas de zebra, s’hi instal·li un semàfor i es millori la il·luminació. “No volem esperar que passi una desgràcia perquè s’hi posi solució”, comenten.

El també regidor Josep Álvarez explica que aquest és només un dels problemes que té el barri de la Barceloneta i apunta com a intervencions a fer amb urgència la pavimentació de l’aparcament del parc de Llevant i la millora de la seva il·luminació, l’arranjament del parc de les Sitges, assegurar totes les tanques dels solars buits, asfaltar i ampliar les voreres, millorar les zones enjardinades, acabar amb les barreres arquitectòniques i buscar solucions per la contaminació acústica que provoca el pas dels trens de mercaderies. Per Àlvarez “cal trobar les millors solucions, el màxim consens i al més aviat possible”.

FER UN COMENTARI