Els republicans es presenten en quatre pobles més que fa quatre anys i dels 24 alcaldables, 10 són dones

Dimarts ERC va presentar les candidatures que presenta a la comarca de cara a les eleccions municipals. En l’acte també hi va participar el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch. El 26 de maig els republicans es presentaran en 23 municipis (tots excepte Avinyonet, Les Cabanyes, Pontons i Santa Fe). Són quatre candidatures més que el 2015 i, com va destacar el president comarcal del partit, Pol Pagès, gairebé la meitat estan encapçalades per dones: “hi ha 13 homes alcaldables i 10 dones. Pocs partits poden arribar al nivell de feminització d’ERC”. Del total de caps de llista, pràcticament la meitat són nous.

Davant els bons resultats aconseguits pel partit el 27 d’abril, els republicans es mostren prudents: “sabem com costa guanyar unes eleccions. Comencem ben situats, però molt conscients que caldrà lluitar tots i cadascun dels vots”, va anunciar Pagès.

ERC va presentar també les principals propostes d’àmbit comarcal que inclourà en tots els programes electorals i que s’agrupen en quatre grans eixos: reindustrialitzar el territori revitalitzant els polígons industrials ja existents, apostant per la instal·lació d’empreses netes i fent compatible indústria i enoturisme; desplegar la Vegueria Penedès; oposició frontal al Quart Cinturó; i impulsar polítiques mediambientals com la recollida de residus porta a porta, oposició a les incineradores de residus, fomentar els plans de sobirania energètica en els equipaments de titularitat municipal, treballar en un nou model de gestió de l’aigua, etc.

FER UN COMENTARI