ERC se sent “utilitzada” per Junts per Vilafranca

0
986

Després que aquest matí s’hagi fet pública la renovació del pacte Junts per Vilafranca i PSC a l’Ajuntament de Vilafranca, aquesta tarda ha estat ERC qui ha volgut explicar com s’han desenvolupat les negociacions.

Els republicans insisteixen que des del primer moment la seva voluntat ha estat treballar per un govern 100% republicà i que per això des de la mateixa nit electoral han estat en contacte amb l’alcalde, Pere Regull. En les últimes tres setmanes s’han reunit fins a quatre ocasions amb Junts per Vilafranca: “des d’ERC hem tingut un paper positiu, proactiu i molt constructiu, hem fet moltes propostes i hem facilitat sempre l’acord”, manifesta Mònica Hill. De fet, els republicans expliquen que de les 26 propostes de Junts per Vilafranca, en van acceptar directament 17, 7 més van demanar redactar-les de nou i 2 les van rebutjar (carrer Comerç i instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers del centre).

ERC explica que al llarg de les reunions JxV els insistia que el PSC “s’emmotllava molt” i “que els posaven les coses molt fàcils”. Tot i mantenir quatre reunions amb les respectives assemblees amb la militància, els republicans denuncien que “fins aquesta setmana, en l’última reunió que vam mantenir, l’alcalde no ens va dir que havia de consultar-ho amb la seva militància”. L’assemblea de JxV va tenir lloc ahir dimecres i no va refrendar el pacte amb ERC. “Sentim que hem format part d’una subhasta i que JxV ens ha utilitzat per negociar amb el PSC”, es lamenten. “Estem decebuts i ens sap molt de greu perquè tenim molt clar que amb quatre anys més de sociovergència qui hi perd és Vilafranca. Aquesta nova legislatura serà l’etapa de prejubilació de Pere Regull i Francisco Romero”, conclouen.

 

FER UN COMENTARI