Erotisme i vi es citen al Penedès

0
413

La mallorquina Mar González ha estat la guanyadora de l’última edició, amb el seu relat ‘Essències’

El Celler de l’Avi Recasens ha acollit, en el marc de la Festa Major de Vilafranca, la presentació de la 4rta edició del Concurs de Relats Eròtics amb DO Penedès. La proposta, organitzada per la Fundació Futura Penedès i que compta amb el suport de la DO Penedès, vol continuar donant a conèixer aquesta zona vitivinícola i també la seva forma peculiar d’elaboració de vins i Clàssics Penedès.

Les membres del jurat Pilar Blasco i Anna Pascual han estat les encarregades de conduir l’acte, on s’ha reconegut la qualitat literària de cadascun dels relats i, especialment, dels tres guanyadors i els 14 finalistes. La mallorquina Mar González ha estat la guanyadora d’aquesta edició amb el seu relat ‘Essències’, seguit de David Puig, amb ‘La Nuesa de la Vinya’, i Mercé Torres, amb el seu relat ‘Carretera cap a la vinya del Desig’.

L’objectiu d’aquest concurs és vincular els relats eròtics i el vi, per incorporar el vi i el seu món a la literatura d’aquest gènere. Per això, durant l’acte de presentació també s’ha dut a terme un maridatge de vins sota el nom ‘La sensibilitat del vi’. De la mà de l’enòleg Pere Escudé, s’han pogut tastar alguns dels vins que apareixen en les obres dels autors, com ara el Viladellops Garnatxa o l’Antistiana Xarel·lo. Tot plegat, amenitzat amb el concert de la solista i pianista Elizaveta Mironova.

El pròxim 1 d’octubre la Fundació Futura Penedès té previst celebrar un nou maridatge de relats amb el lliurament de premis del 5è Concurs de Relats Eròtics al Celler Oriol Rosell.

FER UN COMENTARI