Es constitueix l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

0
302
Els representats dels nou ajuntaments de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità. Foto: ACN.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, és el nou vicepresident de l’entitat. Vilanova i la Geltrú també és un dels municipis impulsors

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità ha celebrat l’assemblea constituent de l’entitat i ja ha escollit els seus màxims representants. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, esdevé la primera presidenta de l’associació, mentre que l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i el de Martorell, Xavier Fonollosa, ocupen les vicepresidències.

Per a Regull, la nova associació de municipis “suposa una esperança de poder treballar pels interessos de tota la gent que viu a les nostres poblacions. No som una estructura administrativa, som una unió d’alcaldes que volem fer pressió per solucionar els temes que afecten la ciutadania. Perquè, sovint, els titulars que ocupen els mitjans no es corresponen amb els problemes del dia a dia de la gent del carrer”.

Per tant, la nova entitat, que ja va assentar les seves basses el passat mes d’abril, neix amb l’objectiu de fer sentir la veu del territori. Es planteja, de fet, com un contrapès per compensar la forta influència de Barcelona i reforçar estratègies descentralitzadores que es poden treballar de forma mancomunada, perquè afecten tots els municipis de l’Arc Metropolità.

A banda d’escollir presidència i vicepresidències, aquesta trobada també ha servit per fer una primera reunió de treball, en la què els alcaldes han posat sobre la taula debats sobre infraestructures, tant viàries com ferroviàries, la mobilitat sostenible o l’accés a l’habitatge. En aquest sentit, una de les propostes que n’ha sorgit és la implantació de zones de baixes emissions al territori.

Oberta a la incorporació de més municipis

L’entitat ha començat a caminar amb el suport de nou ciutats de la segona corona metropolitana, entre les quals també hi ha Vilanova i la Geltrú. Segons ha dit la seva alcaldessa, Olga Arnau, “és clau tenir veu en aquest fòrum, per compartir problemàtiques comunes i afrontar-les atenent la diversitat i les necessitats de cada territori”.

Però a més de Vilanova, Vilafranca i Sabadell, també hi prenen part Martorell, Mollet del Vallès, Granollers, Rubí, Mataró i Terrassa. Els municipis impulsors ja han dit que l’associació està oberta a la incorporació de nous membres, amb l’objectiu d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana. En aquest sentit, s’hi poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme.

FER UN COMENTARI