Diversos serveis de salut de l’Alt Penedès han impulsat la creació del primer Premi Literari del Servei de Salut Mental d’Adults de la comarca, que busca fomentar la creativitat, l’expressió escrita, l’autonomia i l’apoderament en autoestima dels usuaris de la Salut Mental.

El concurs, sota el lema “Les paraules parlen per tu”, està obert a tots els usuaris dels Serveis de Salut Mental de Catalunya que siguin majors d’edat. Hi haurà dues categories (narrativa i poètica), i s’atorgaran un total de tres premis i tres accèssits en la narrativa i tres premis en la poesia.

La temàtica del concurs serà la Salut Mental; però en el cas dels usuaris que participin en la categoria de poesia el tema serà lliure. Cada participant podrà entregar una obra en cadascuna de les categories, i cal que siguin originals, inèdites i que no hagin estat premiades en altres concursos. La llengua del concurs serà el català.

Els premis seran econòmics i també s’entregaran tiquets regal per a l’Abacus i espectacles culturals. L’extensió de les obres serà d’un màxim de dues pàgines en lletra Arial 12 i interlineat doble, en el cas de la narrativa; i de 6 a 12 versos en el cas de la poesia.

Caldrà lliurar un arxiu amb el text, títol i pseudònim; i un altre on consti el pseudònim i dates de contacte de l’autor o autora (nom, telèfon i email), i també caldrà indicar de quina entitat de la Salut Mental és usuari. La data límit d’entrega serà el 30 de setembre d’enguany i caldrà enviar les obres a l’adreça electrònica srcvilafranca.hsagratcor@hospitalarias.es indicant a l’assumpte de correu “Les Paraules Parlen Per Tu 2019”. El divendres 11 d’octubre a les 12h del migdia es donaran a conèixer els guanyadors a l’acte que es durà a terme al Vinseum de Vilafranca amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

Els impulsors del concurs són la Taula per la Salut Mental, les Germanes Hospitalàries de l’Hospital Sagrat Cor i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Vilafranca i l’associació El Turó.

FER UN COMENTARI